Corneliu Vadim Tudor: Îl susţin pe Ponta pentru că nu aş putea vota un preşedinte străin de neam şi lege

Secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu, şi Corneliu Vadim Tudor au prezentat, într-o conferinţă de presă, protocolul de susţinere în turul 2 la prezidenţiale pentru Victor Ponta, liderul PRM menţionând că demersul său nu are nicio legătură cu sprijinul oferit de UDMR actualului premier.

1909 afișări
Imaginea articolului Corneliu Vadim Tudor: Îl susţin pe Ponta pentru că nu aş putea vota un preşedinte străin de neam şi lege

Corneliu Vadim Tudor (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

Onţanu a citat din protocolul UNPR-PRM faptul că cele două partide "consideră că în actuala şi în următoarea perioadă România are nevoie de un proiect politic naţional de centru-stânga pe termen lung, credibil şi în măsură să consolideze actuala strategie de dezvoltare a ţării".

"UNPR şi PRM împărtăşesc valori şi o viziune comună exprimate în programele lor politice asupra viitorului României. UNPR şi PRM au o viziune asemănătoare asupra procesului de transformare continua a societăţii româneşti pentru realizarea unui progres real şi durabil, a unei democraţii avansate, care să se armonizeze cu ansamblul celorlalte ţări ale Uniunii Europene", a citat Onţanu.

El a mai afirmat că UNPR şi PRM "militează pentru respectarea principiilor statului de drept şi au ca prioritate respectarea şi aplicarea legilor". "Având în vedere existenţa unui important set de valori commune pe care le împărtăşesc, UNPR şi PRM au convenit asupra unui protocol în baza căruia ambele formaţiuni politice se angajează să susţină, prin toate structurile lor centrale şi locale, în turul doi al alegerilor prezidenţiale din data de 16 noiembrie 2014 candidatura domnului Victor Ponta la funcţia de preşedinte al României", a mai declarat Onţanu.

La conferinţa de presă au mai luat parte Corneliu Vadim Tudor şi fratele acestuia, generalul Marcu Tudor, ministrul Eugen Nicolicea, deputatul Valeriu Steriu şi Dănuţ Liga.

Liderul PRM a declarat că îl susţine pe Ponta la prezidenţiale deoarece nu ar putea vota un preşedinte de altă etnie, iar astfel alege "răul cel mai mic".

"Am fost curtat de ambele tabere beligerante, dar după o serioasă reflectare şi meditaţie am decis să îl ajut pe tânărul Victor Ponta să se mute cu biroul la Palatul Cotroceni pentru că, vorba aia, aleg răul cel mai mic. Iar Klaus Iohannis şi echipa lui au făcut nişte greşeli monumentale pentru mişcarea naţionalistă din România (...) Eu nu voi vota niciodată un străin de neam şi lege, un om de o altă etnie, sau prin absurd Klaus Iohannis ar putea deveni preşedintele României atunci când eu voi deveni preşedintele Germaniei", a susţinut Vadim Tudor.

Liderul PRM a menţionat că în privinţa amnistiei şi graţierii susţine un astfel de proiect, despre necesitatea căruia ar fi discutat şi el cu mai mulţi politicieni.

El a mai susţinut că Iohannis, "neamţul second-hand refuzat la export", ar fi sprijinit de Laszlo Tokes pentru a federaliza România şi pentru a abroga articolul 1 din Constituţie.

Ulterior, Vadim Tudor a fost întrebat dacă îşi va menţine sprijinul pentru Victor Ponta în situaţia în care UDMR va opta pentru susţinerea actualului premier.

"Nu are nicio legătură. Este un sprijin pentru un moment politic pentru alegeri (...) Politica e arta negocierii, nu are nicio legătură asta. Arăt eu a om care are ceva împotriva unei etnii? Păi avem şi noi maghiari în PRM", a răspuns liderul PRM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici