Cristian Pârvulescu: Forumul constituţional va avea trei axe şi nu vor exista remuneraţii

Coordonatorul forumului constituţional, Cristian Pârvulescu, desemnat de Comisia pentru revizuirea Constituţiei, a declarat că structura pe care o va conduce va avea trei axe tematice, nu vor exista remuneraţii, iar dezbaterile trebuie finalizate până la discuţia din Parlament pe Legea fundamentală.

988 afișări
Imaginea articolului Cristian Pârvulescu: Forumul constituţional va avea trei axe şi nu vor exista remuneraţii

Cristian Pârvulescu: Forumul constituţional va avea trei axe şi nu vor exista remuneraţii (Imagini: Stefan Micsik - MediafaxFoto)

"Am prezentat Comisiei viziunea mea despre forumul constituţional, anume ca o dezbatere democratică largă, care să se desfăşoare pe trei axe: o axă teritorială, care să presupună forurile locale, judeţene, regionale şi naţioanale, o axă tematică - care să permită specialiştilor şi organizaţiilor de diferite profiluri să se manifeste, de exemplu, un forum ecologist, un forum legat de problemele serviciilor sociale şi economice şi a treia axă, o axă academică - care să permită specialiştilor în drept constituţional şi în ştiinţe sociale să se pronunţe în acest domeniu. În final, forumul constituţional va facilita aceste dezbateri, va elabora un raport pe care îl va pune la dispoziţia Comsiei(…) Raportul final va fi o sintetizare a propunerilor care au venit din partea forumurilor teritoriale, a forumurilor tematice şi a specialiştilor în drept constituţional", a susţinut Pârvulescu.

Politologul a precizat că forumul constituţional va beneficia de independenţă faţă de factorii politici, inclusiv faţă de comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei.

De asemenea, Pârvulescu a insistat asupra unui timp suficient pentru dezbaterea modificărilor propuse pentru revizuirea Constituţiei, în caz contrar activitatea forumului devenind una inutilă.

"Nu de forumul constituţional va depinde durata dezbaterilor, ci de Comisie. Dacă Comisia îşi începe lucrările şi noi nu putem prezenta un raport, atunci lucrările forumului vor fi inutile. (...) Au fost discuţii în Comisie care au arătat cât se poate de clar că există susţinere pentru cea mai largă dezbatere cu putinţă. Acest forum va fi deschis tuturor, nu numai organizaţiilor nonguvernamentale, nu numai specialiştilor despre care am spus, vom încerca să structurăm această informaţie. Va exista un forum virtual, pe internet, deschis tuturor", a mai afirmat Pârvulescu.

În plus, el a subliniat faptul că nu vor exista remuneraţii pentru cei care vor coordona activitatea forumului.

"Nu vor fi retribuţii, nu vor fi salarii, va fi o activitate voluntară, dar cheltuielile pentru organizarea dezbaterilor vor exista. Sperăm ca autorităţile locale să pună la dispoziţia forumurilor locale, judeţene, regionale săli şi întreaga logistică a administraţiei locale, dar vom avea nevoie de o conlucrare deschisă cu Parlamentul", a susţinut Pârvulescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat, luni, desemnarea în unanimitate la nivelul Comisiei de revizuire a Constituţiei a politologului Cristian Pârvulescu drept coordonator al Forumului constituţional, precizând că finanţarea dezbaterilor s-ar putea realiza din sponsorizări de la bănci.

Liderul PNL a anunţat că în cazul înfiinţării Forumului constituţional de către Comisia pentru revizuirea Constituţiei a fost întrunit votul unanim al membrilor acestui for, inclusiv pentru desemnarea lui Cristian Pârvulescu în fruntea forumului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici