Cristian Preda: Uselizarea PDL va forţa ruptura între tabăra pro şi cea anti-Băsescu

Eurodeputatul PDL Cristian Preda afirmă că în prezent conducerea democrat-liberală pare a fi mai tentată să se opună lui Traian Băsescu decât USL, iar în curând acest lucru va forţa ruptura partidului.

352 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Uselizarea PDL va forţa ruptura între tabăra pro şi cea anti-Băsescu

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Conducerea PDL pare a fi tentată mai curând să i se opună lui Traian Băsescu decât USL-ului. PDL nu e, însă, din fericire, monolitic. Partidul se va împărţi în curând în tabăra pro- şi tabăra anti-Băsescu", spune Preda, într-un comentariu postat miercuri pe blogul său.

El arată că acest clivaj al taberelor pro- şi contra-Băsescu ar putea forţa ruperea formaţiunii.

"Există riscul ca un clivaj de tipul pro- şi contra-Băsescu să nu poată fi gestionat de PDL. Altfel spus, e posibil ca uselizarea să forţeze ruptura. Costurile ambiţiei lui Blaga de a se afişa ca adversar întârziat al lui Băsescu s-ar putea dovedi foarte mari", susţine eurodeputatul PDL.

De asemenea, el argumentează că opţiunea taberei pro-Băsescu nu este una de partizanat în interiorul partidului, ci deoarece preşedintele este în prezent "factorul constituţional care se mai poate opune maşinăriei de vot a USL".

"A dovedit-o, de curând, episodul modificărilor aberante ale statutului cadrelor militare, care au fost blocate de preşedinte, nu de PDL. Abuzurile pregătite în operaţiunea de revizuire a Constituţiei vor putea avea un obstacol tot la Cotroceni, iar nu în Modrogan. A-l slăbi acum pe Traian Băsescu înseamnă, de aceea, a diminua echilibrul – extrem de fragil – al puterilor", spune Preda, care mai adaugă că acest lucru este realizat şi de "Blaga şi locotenenţii săi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici