Cristina Fernández, fostul preşedinte al Argentinei, condamnată la închisoare pentru corupţie

Vicepreşedintele Cristina Fernández de Kirchner, care a fost de altfel şi preşedintele Argentinei între anii 2007 şi 2015, a fost condamnată de către un tribunal la şase ani de închisoare cu executare pentru corupţie.

1153 afișări
Imaginea articolului Cristina Fernández, fostul preşedinte al Argentinei, condamnată la închisoare pentru corupţie

Hepta

Procurorii au acuzat-o pe Fernández că a condus un parteneriat ilegal în perioada în care a fost preşedinte al Argentinei din 2007 până în 2015. 

Ei adaugă că a creat o schemă de retragere care a îndreptat contracte publice şi profitabile de muncă către un prieten de-al ei în schimbul unei mite. Omul de afaceri Lázaro Báez, proprietarul unei firme de construcţii care a fost acuzat că este principalul beneficiar al schemei, a fost şi el condamnat la şase ani de închisoare. El fusese deja condamnat anul trecut la 12 ani de închisoare pentru spălare de bani, scrie BBC

Este puţin probabil  ca Fernández să ispăşească închisoare, întrucât rămâne în continuare vicepreşedintele Argentinei şi are o oarecare imunitate prin rolurile sale guvernamentale şi se aşteaptă să lanseze un proces îndelungat de apel. 

A primit însă interdicţie pe viaţă de a mai candida la alte funcţii publice . 

Procurorii au cerut iniţial o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

Fernández a spus că acuzaţiile împotriva ei au fost motivate politic. Vorbind după verdict, ea s-a descris ca fiind victima unei „mafii judiciare”, relatează agenţia de presă Associated Press.

Înainte de pronunţare, ea îi acuzase şi pe procurori că au minţit-o şi calomniat-o.

Este pentru prima dată când un vicepreşedinte este condamnat pentru corupţie în timp ce se află în funcţie. Cristina Fernandez a fost a doua femeie preşedinte din istoria Argentinei după Isabel Perón. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici