Culiţă Tărâţă şi-a anunţat demisia din PSD

Deputatul de Neamţ Culiţă Tărâţă a anunţat, duminică, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că demisionează din PSD şi se alătură independenţilor, fiind al treilea parlamentar care părăseşte partidul după Congresul soldat cu alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte.

459 afișări
Imaginea articolului Culiţă Tărâţă şi-a anunţat demisia din PSD

Culiţă Tărâţă şi-a anunţat demisia din PSD (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am decis ca, începând de la 22 februarie, să mă înscriu în Grupul parlamentarilor independenţi", spune Culiţă Tărâţă într-o declaraţie remisă, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

El adaugă că, în opinia sa, agricultura este un sector important care trebuie tratat cu mai mult interes şi susţine că vrea să contribuie la aceasta. El spune de asemenea că "este nevoie de o nouă forţă politică de centru-stânga care să sprijine Guvernul în eforturile sale".

"Prin activitatea pe care o voi desfăşura aici (în grupul independenţilor, n.red.) voi fi în măsură să-i ajut mai mult pe cei care m-au trimis în Parlament, pe primarii din Neamţ, agricultorii în general", se arată în declaraţie.

Culiţă Tărâţă spune de asemenea că timpul va dovedi că ceea ce spune azi "se va concretiza în realitate".

"Ca şi colegul Munteanu, care este de asemenea preocupat de agricultură, mă voi simţi ca acasă între foştii colegi care sunt astăzi independenţi", se mai arată în declaraţia lui Culiţă Tărâţă.

Culiţă Tărâţă este deputat de Neamţ şi membru al Comisiei de Agricultură din Cameră. El este de profesie inginer agronom şi este la al doilea mandat în Parlament. În perioada 2000-2004 a fost vicepreşedinte al PSD Neamţ.

Tot duminică şi-au mai anunţat demisiile din partid şi alăturarea la grupul independenţilor deputatul Ioan Munteanu şi senatorul Şerban Mihăilescu.

Prin aceste demisii, grupul parlamentarilor independenţi va fi format din 16 deputaţi şi nouă senatori.

Ion Stan, vicepreşedinte PSD, declara, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte, că la grupul parlamentar al PSD circulă o listă cu deputaţi şi senatori social-democraţi care ar urma să treacă la grupul independenţilor.

Liderul grupului independenţilor Gabriel Oprea declara, la începutul lunii ianuarie, că în grupul independenţilor au existat discuţii despre un nou partid politic, însă aceasta nu este o prioritate, după ce senatorii independenţi Liviu Câmpanu, Laurenţiu Chirvăsuţă, Ovidius Mărcuţianu şi Sorin Serioja anunţaseră că au existat discuţii în grupul independenţilor pentru înfiinţarea Uniunii pentru Progres, menţionând că şi-ar dori concretizarea proiectului.

Recent, el a afirmat într-un interviu pentru Q Magazine, că grupul independenţilor "este un grup care s-a cristalizat, îşi cunoaşte potenţialul şi se va transforma într-un partid politic cu doctrina interesului naţional, construit, într-adevăr anacronic, de sus în jos". Întrebat când se va concretiza proiectul de partid, Oprea a spus: "Până în vară. Avem totul stabilit, nume, doctrină, statut, membri. E făcut milităreşte, ca să glumesc!"

Independenţii ar fi urmat să se întâlnească luni cu preşedintele Traian Băsescu, însă acesta le-a transmis, printr-o scrisoare, că, din raţiuni de agendă, va da curs invitaţiei la o dată ulterioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici