Cumetrie politică între Guvern şi Parlament pe data alegerilor parlamentare

  • PSD, ALDE şi UDMR au depus un proiect prin care Parlamentul decide data parlamentarelor
  • Orban nu mai pare aşa deranjat ca după decizia CCR
  • Ion Cristoiu spune că toată situaţia e o „manevră”, iar Orban şi Ciolacu au bătut palma de mult
252 afișări
Imaginea articolului Cumetrie politică între Guvern şi Parlament pe data alegerilor parlamentare

Cumetrie politică între Guvern şi Parlament pe data alegerilor parlamentare

Guvernul nu mai pare aşa deranjat că Parlamentul îi ia puterea de a decide data alegerilor.

Ciolacu, Tăriceanu şi Cseke Atilla au depus un proiect prin care data alegerilor parlamentare e stabilită de Legislativ.

Îţi aduci aminte câtă agitaţie a produs discuţia aceasta, în urmă cu câteva luni? Guvernul, CCR şi Parlamentul aruncau acuze de la o instituţie la alta.

Acum, Orban pare să se fi împăcat cu hotărârea CCR. Şi cu iniţativa adversarilor săi politici. „Dacă aşa a decis CCR, că Parlamentul este cel care stabileşte dacă Parlamentul sau Guvenrul decide data alegerilor, mai mult ca sigur că Parlamentul ar vrea să decidă el data alegerilor şi pentru parlamentare”, a declarat Orban.

CCR a decis în cazul alegerilor locale că Guvernul nu poate emite ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor şi în consecinţă data alegerilor trebuie stabilită împreună cu Parlamentul, în consecinţă Guvernul Orban nu poate risca să abia o nou înfrângere la CCR. 

Proiectul mai prevede şi că poţi merge două zile să-ţi votezi şi primarii, şi parlamentarii, şi nu una, aşa cum au vrut liberalii iniţial.

Ion Cristoiu spune că de fapt, toată situaţia este  o „manevră” , încă o dovadă a unor înţelegeri ascunse între Ciolacu şi Orban, un joc de imagine în care câştigă , pe rând, fiecare. Guvernul pune responsabilitatea pe umerii Parlamentului, fiindcă aşa, nimeni nu pierde prea mult.

„De fapt, trăim într-o realitate transpartinică, de cumetrie politică între toate partidele. Guvernul pune pe umerii Parlamentului responsabilitatea, pune pe seama Parlamentului toate grozăviile, nu înseamnă nimic…Parlamentul…oricum îl înjură.

Când îşi asumă Guvernul, e o mare problemă, Guvernul pare că e la putere, el conduce şi nu e bine. 

De fapt acolo unde era o bătălie era o înţelegere. Cred că înţelegerea e de vreun an, poate înainte de prezidenţiale că anul acesta câştigă PNL şi la locale, şi la parlamentare. Înţelegerea este să nu piardă atât PSD încât să cadă dl, Ciolacu”, a fost comentariul lui Ion Cristoiu. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici