Dan Diaconescu a reuşit să înfiinţeze Partidul Poporului. Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea patronului OTV

Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, cererea patronului OTV privind înfiinţarea Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD). Curtea de Apel Bucureşti a admis astfel recursul lui Dan Diaconescu faţă de decizia prin care, în 7 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea privind înscrierea acestei formaţiuni politice.

871 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu a reuşit să înfiinţeze Partidul Poporului. Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea patronului OTV

Dan Diaconescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Câteva zeci de susţinători au venit la instanţă pentru a aştepta decizia judecătorilor.

La termenul din 17 august, doi dintre contestatarii PP-DD, Constantin Cojocaru şi Neculai Doruş, au cerut instanţei suspendarea judecării recursului invocând faptul că au câştigat deja, în primă instanţă, dreptul de a înfiinţa Partidul Poporuluii - Legea Cojocaru.

După deliberare, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins cererea celor doi, dar nu a continuat dezbaterile, stabilind un nou termen pentru judecarea recursului în 22 septembrie. Avocatul lui Diaconescu, Cătălin Daniel Fenechiu, a depus la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere de schimbare a termenului de judecată din 22 septembrie într-unul mai apropiat, cerere care a fost admisă, iar termenul a fost stabilit pentru 15 septembrie.

Cererea de înfiinţare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti în 12 aprilie, după ce, la începutul aceleiaşi luni, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv o altă cerere a patronului OTV de înfiinţare a Partidului Poporului.

Avocaţii lui Dan Diaconescu susţineau, în aprilie, că pentru noua acţiune de înfiinţare de partid, cu titulatura Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnături, din Bucureşti şi din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici