Dăncilă, despre nemulţumirile primarilor: Unele afirmaţii sunt reale, unele sunt în spirit electoral

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, referitor la nemulţumirea primarilor cu privire la sumele alocate administraţiilor locale pentru 2019, că unele afirmaţii ale acestora sunt reale, iar altele „sunt în spirit electoral”.

231 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre nemulţumirile primarilor: Unele afirmaţii sunt reale, unele sunt în spirit electoral

Dăncilă, despre nemulţumirile primarilor: Unele afirmaţii sunt reale, unele sunt în spirit electoral

„Unele afirmaţii sunt reale şi acolo unde avem observaţii reale, vom reglementa, iar unele sunt în spirit electoral şi nu avem de ce să le respectăm (nemulţumirile primarilor în privinţa bugetului - n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică, la Parlament.

Şeful Executivului a adăugat că va face tot eforul ca bugetul să fie adoptat marţi de către Guvern.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a spus că va analiza în această seară posibilitatea redistribuirii la Sănătate a unor fonduri alocate serviciilor secrete.

„Diseară o să facem această analiză după discuţia din CEx, după care avem mâine dimineaţă şi cifra exactă şi varianta finală care să intre marţi în Guvern”, a anunţat Teodorovici.

De asemenea, în privinţa solicitării unui aviz CSAT pentru modificarea bugetului serviciilor, premierul Viorica Dăncilă a spus că nu a fost luată încă o decizie, precizând că „acum o să discutăm”.

„Aşa cum s-a subliniat avem trei domenii prioritare - sănătate, educaţie şi investiţii publice. Bugetul nostru va reflecta tocmai aceste priorităţi”, a spus Dăncilă.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuţiile despre buget, că intenţionează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

Mai mulţi primari de municipii s-au arătat nemulţumiţi de banii pe care o să-i primească în 2019, potrivit proiectului de buget. Gabriela Firea a transmis o scrisoare bucureştenilor în care anunţă că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăşte pe cetăţeni. Firea a făcut un apel la Tăriceanu să nu se lase minţit de planşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici