Dăncilă: Investiţiile franceze sunt dovada vie că România este loc propice pentru mediul de afaceri

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că investiţiile franceze din România sunt dovada vie că ţara este un loc propice pentru mediul de afaceri. Premierul a afirmat că peste 300 de întreprinderi franceze generează aproximativ 120.000 de locuri de muncă directe în România.

187 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Investiţiile franceze sunt dovada vie că România este loc propice pentru mediul de afaceri

Dăncilă: Investiţiile franceze sunt dovada vie că România este loc propice pentru mediul de afaceri

„Cu toţii am putut asista în ultima perioadă la un adevărat reviriment economic în relaţia bilaterală, cu numeroase proiecte de succes care au contribuit ca schimburile comerciale franco-române să depăşească, anul trecut, cifra de nouă miliarde de euro. În acest context deosebit, doresc să salut prezenţa investiţiilor franceze în România, care sunt dovada vie că România este un loc propice pentru mediul de afaceri. Franţa este astăzi al cincilea investitor străin în România. Sunt peste 3000 de întreprinderi franceze care generează circa 120.000 locuri de muncă directe. Franţa se situează, în prezent, pe locul 3 între ţările de destinaţie a produselor româneşti şi pe locul 6 între ţările de provenienţă a importurilor.Totuşi pot să spun că potenţialul mediului de afaceri este încă mare, iar dumneavoastră sunteţi în continuare bineveniţi şi vă încurajez să investiţi în România”, a declarat Viorica Dăncilă, la Forumul economic franco-român.

Şeful Executivului a afirmat că România se plasează pe locul doi din punct de vedere al creşterii economice la nivelul UE, în primul trimestru al anului 2019.

„Permiteţi-mi să vă expun câteva dintre atuurile care fac din România o ţară atractivă noilor investiţii, demne de luat în seamă atât la nivel regional, cât şi european: Pentru 2019, creşterea economică este estimată la 5,5% din Produsul Intern Brut, în condiţiile redresării sectorului serviciilor şi investiţiilor. Sunt estimări realiste, confirmate de recentele date făcute publice de Eurostat şi Institutul Naţional de Statistică, care plasează România pe locul 2 din punctul de vedere al creşterii economice la nivelul UE pe primul trimestru al acestui an.Sunt cifre care ne încurajează să continuăm pe acest drum: susţinerea investiţiilor publice şi stimularea proiectelor private. În următorii doi ani, creşterea economică se va baza îndeosebi pe investiţii în sectoarele strategice din economie şi care să dezvolte producţia autohtonă”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a participat, miercuri, la Forumul economic franco-român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici