Premierul britanic David Cameron, aflat în prima sa vizită oficială la Bucureşti, s-a întâlnit cu Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis - FOTO

Premierul Marii Britanii, David Cameron, se află, miercuri, în prima sa vizită oficială în România. El a avut o întrevedere ce a durat aproximativ o oră cu premierul Dacian Cioloş, după care a fost primit de preşedintele Iohannis la Palatul Cotroceni.

4660 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic David Cameron, aflat în prima sa vizită oficială la Bucureşti, s-a întâlnit cu Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis - FOTO

Premierul britanic David Cameron, aflat în prima sa vizită oficială la Bucureşti, a ajuns la Guvern - FOTO

David Cameron a ajuns la Palatul Cotroceni în jurul orei 16.30, fiind întâmpinat de către preşedintele Klaus Iohannis.

La finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, premierul britanic şi preşedintele Iohannis susţin declaraţii de presă comune.

Premierul britanic a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 15.00 şi a fost întâmpinat de către premierul Dacian Cioloş. Cei doi oficiali s-au oprit apoi pe holul Palatului Victoria, unde au făcut fotografii, Dacian Cioloş invitându-l apoi pe premierul britanic să viziteze mai multe săli ale Guvernului.

Premierul Cioloş a declarat, marţi, că la întrevederea cu premierul David Cameron va fi abordat şi subiectul legat de referendumul pe care Marea Britanie îl pregăteşte cu privire la rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene. De altfel, aceasta va fi şi una dintre temele care vor fi discutate la Consiliul European care va avea loc în 17-18 decembrie la Bruxelles şi la care România va fi reprezentată de premierul Dacian Cioloş.

"Relaţia dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii, după cum ştiţi, Marea Bitanie pregăteşte un referendum legat de rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene şi din această perspectivă sunt câteva propuneri pe care Regatul Unit le va face de reformare sau de adaptare a modului de funcţionare al Uniunii Europene şi în acest context, dar şi în contextul relaţiilor bilaterale, chiar mâine o să am o întâlnire cu premierul David Cameron care vizitează şi România înaintea acestui Consiliu", a arătat Cioloş, precizând că un alt subiect posibil "care este de obicei pe agenda Consilului European" este şi cel privitor la relaţii externe.

Premierul britanic David Cameron se află în prima sa vizită oficială în România, în cadrul unui turneu iniţiat în contextul negocierilor pentru reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană, dar şi pe fondul crizei imigranţilor şi al riscurilor teroriste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici