Deputat PSD în perspectiva congresului: Riscăm să uităm de ce am pierdut alegerile europarlamentare

Deputatul PSD Silviu Macovei susţine că social democraţii riscă să uite de ce au pierdut alegerile pentru Parlamentul European şi reaminteşte că partidul a avut „cele mai dezastruoase rezultate din istoria PSD”. Din punctul său de vedere, miza congresului stă în „oameni noi, cu viziuni proaspete”.

239 afișări
Imaginea articolului Deputat PSD în perspectiva congresului: Riscăm să uităm de ce am pierdut alegerile europarlamentare

Deputat PSD în perspectiva congresului: Riscăm să uităm de ce am pierdut alegerile europarlamentare

Unul dintre deputaţii sociali-democraţi din Iaşi, Silviu Macovei, consideră că la congresul PSD din 29 iunie trebuie gândită o nouă viziune politică şi doctrinară a partidului.

„Ar trebui să înţelegem foarte bine importanţa congresului din 29 iunie. Faptul că premierul Viorica Dăncilă a asigurat interimatul şi va asigura continuitatea la conducerea PSD este un lucru foarte bun, cu o importantă condiţie ce trebuie neapărat îndeplinită: va trebui să gândim şi să prezentăm public o nouă viziune politică şi doctrinară a partidului. Nu este deloc recomandabil să rămânem blocaţi în dispute legate de organizarea internă a PSD. Dimpotrivă, mai important este să discutăm şi să abordăm o nouă direcţie politică a partidului. Avem nevoie de a vorbi deschis despre întreaga orientare a social-democraţiei în România”, a transmis Silviu Macovei, printr-un comunicat de presă.

Deputatul pune câteva întrebări legate de orientarea europeană a social-democraţilor români, la care răspunsurile, consideră el, ar trebui să vină doar după analizarea eşecului de la alegerile europarlamentare.

„Riscăm să uităm de ce am pierdut alegerile europarlamentare! Românii ne-au sancţionat fiindcă nu am răspuns la întrebări politice fundamentale şi mai puţin din cauza guvernării. Cum rămâne cu orientarea europeană a PSD? În ce familie politică ne încadrăm? Care este contribuţia noastră la doctrina de stânga în Europa? Cum ajungem să fim o voce importantă şi ascultată în Uniunea Europeană? Acestea sunt întrebări la care trebuie să răspundem după ce am analizat serios cauzele eşecului. Dacă ne ascundem după chestiuni procedurale despre organizarea alegerilor europarlamentare, nu vom învăţa nimic şi ne vom amăgi că nu a fost vina noastră, iar astfel vom pierde din nou alegeri după alegeri.", a precizat Silviu Macovei.

Deputatul consideră că este nevoie de oameni noi în PSD, „cu viziuni proaspete şi cu soluţii politice”, explicând că aceasta ar trebui să fie miza congresului şi responsabilitatea noii conduceri a PSD.

Congresul PSD va avea loc pe 29 iunie, când social-democraţii îşi vor alege noua conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici