Deputat USR, despre Iohannis: „Ne vorbeşte de România educată, dar, în fapte, tolerează plagiatul, ba chiar încearcă să-l spele”

„Preşedintele Klaus Iohannis încearcă să spele plagiatul premierului Nicolae Ciucă, ne vorbeşte de România educată, dar, în fapte, tolerează plagiatul”, declară deputatul USR Claudiu Năsui.

206 afișări
Imaginea articolului Deputat USR, despre Iohannis: „Ne vorbeşte de România educată, dar, în fapte, tolerează plagiatul, ba chiar încearcă să-l spele”

Sursa foto: Mediafax Foto

Claudiu Năsui cere demisia premierului Nicolae Ciucă, suspectat de plagiat.

„Se impune demisia premierului Ciucă. În orice ţară civilizată, când se descoperă că ai plagiat o treime dintr-o lucrare, singurul mod onorabil, mă rog, cât de cât onorabil, având în vedere furtul acesta, pentru că plagiatul este furt, în care să ieşi din situaţia aceasta este demisia. Deci domnul Ciucă ar trebui să-şi dea demisia”, declară la RFI Năsui.

Vicepreşedintele USR critică poziţia şefului statului, care consideră corectă şi necesară decizia premierului de a cere verificarea tezei sale de doctorat.

„Preşedintele acum este principalul protector al domnului Ciucă, e reprezentantul acestui sistem care domină România de 32 de ani de zile, nu e singurul, e şi el şi domnul Ciolacu şi ia apărarea unui pion din sistem. Asta arată cam care va fi moştenirea pe care o va lăsa domnul Klaus Iohannis. Ne vorbeşte de România educată, dar, în fapte, tolerează plagiatul, ba chiar încearcă să-l spele”, conchide Năsui.

Şeful Guvernului este acuzat de jurnalista de investigaţii de la PressOne, Emilia Şercan, că a comis un plagiat în teza de doctorat din 2003. Nicolae Ciucă spune că a respectat normele existente la acea dată şi cere Comisiei de Etică a Universităţii Naţionale de Apărare să-i verifice lucrarea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici