Video Deputat USR împiedicat să vorbească în şedinţa Consiliului Local Craiova, intimidat de Poliţia Locală

Deputatul USR Dolj, Adrian Prisnel, a acuzat conducerea PSD a Primăriei Craiova şi consilierii locali social-democraţi că l-au împiedicat să ia cuvântul, joi, în şedinţa Consiliului Local şi că poliştii locali l-au intimidat, vrând să îl evacueze, astfel că a fost nevoit să părăsească sala.

1477 afișări

Adrian Prisnel a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că a dorit să atragă atenţia majorităţii PSD din Consiliul Local Craiova şi primarului Mihail Genoiu că hotărârea de înfiinţare a unui SRL care să administreze imobilele aflate în patrimoniul asociaţiilor de proprietari din Craiova este imorală, ilegală şi nocivă pentru cetăţeni.

„Am participat, joi, la şedinţa Consiliului Local Craiova şi mi-am anunţat intenţia preşedintelui de şedinţă de a lua cuvântul la un punct de pe ordinea de zi referitor la înfiinţarea unui SRL de tipul celor pe care primarul general al Capitalei dorea să le înfiinţeze la Bucureşti. Am vrut să atrag atenţia majorităţii PSD din Consiliul Local şi primarului Mihail Genoiu că hotărârea de înfiinţare a SRL-ului care să administreze imobilele aflate în patrimoniul asociaţiilor de proprietari din Craiova este imorală, ilegală şi nocivă pentru cetăţeni. Solicitarea de a lua cuvântul este un drept pe care legea mi-l conferă în calitate de parlamentar, dar preşedintele de şedinţă a supus-o la vot şi a fost respinsă. Consiliul Local Craiova a votat să nu respecte legea şi m-au împiedicat să iau cuvântul. Am vorbit un minut fără microfon despre această nedreptate, apoi au venit poliţiştii locali la intimidare să încerce să mă evacueze, dar nu au îndrăznit să insiste astfel că am plecat singur din sală”, a spus Prisnel.

Acesta a precizat că va sesiza Consiliul Concurenţei privind înfiinţarea SRL-ului care să administreze imobilele aflate în patrimoniul asociaţiilor de proprietari din Craiova, dar şi Prefectura Dolj pentru a verifica legalitatea hotărârii Consiliului Local Craiova de înfiinţare a acestui SRL.

”În ceea ce priveşte refuzul de a mi se da cuvântul în şedinţă, aştept procesul verbal să văd ce scrie despre incident şi să atac în contencios administrativ abuzul PSD de a-mi interzice să iau cuvântul. Nu mă aşteptam să nu mi se dea cuvântul. Nu cred că puteam schimba decizia de vot, pentru că în Consiliul Local Craiova sunt 18 consilieri de la PSD şi 2 de la ALDE din 27 de aleşi, dar consider că le-a fost acestora şi primarului Genoiu teamă de critica pe care o aduceam. Genoiu şi Firea nu pot să treacă cu tancul majorităţii peste interesele cetăţenilor şi peste legi”, a mai spus deputatul USR.

Primarul Mihai Genoiu nu a putut fi contactat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici