Deputaţi PDL cer demiterea urgentă a celor vinovaţi de blocarea softului pentru clasa pregătitoare

Deputaţii PDL membri ai Comisiei de învăţământ a Camerei îi solicită ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au dus la blocarea softului pentru înscrierea în clasele I şi pregătitoare şi demiterea urgentă a angajaţilor MECTS responsabili de acest lucru.

290 afișări
Imaginea articolului Deputaţi PDL cer demiterea urgentă a celor vinovaţi de blocarea softului pentru clasa pregătitoare

Deputaţi PDL cer demiterea urgentă a celor vinovaţi de blocarea softului pentru clasa pregătitoare

"Înscrierea la şcoală în clasa pregătitoare sau în clasa I este o sărbătoare în viaţa fiecărui copil şi nu este permis nimănui să compromită un asemenea eveniment. Înţelegem că ROEDU.NET este o structură în subordinea Ministerului care nu a asigurat funcţionarea sistemului de înscriere la clasa pregătitoare şi clasa I", se arată într-un comunicat semnat de către deputaţii PDL membri ai Comisiei de învăţământ a Camerei, remis luni agenţiei MEDIAFAX.

În opinia acestora, indiferent de explicaţiile de natură tehnică, situaţia a fost prost gestionată atât timp cât nu s-a avut în vedere şi o soluţie alternativă.

"Cerem ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au creat această problemă tuturor şcolilor şi părinţilor şi demiterea urgentă a persoanelor din Minister şi din structura respectivă care se fac vinovate de o proastă administrare a acestei zone de activitate. Considerăm că cei care, din incompetenţă sau neimplicare, au prejudiciat înscrierea la şcoală şi ne creează sentimentul că nu pot administra eficient activităţile Ministerului, trebuie să plece", se arată în comunicat.

Semnatarii precizează că ei cred în eficienţa pe care o are clasa pregătitoare în dezvoltarea şi pregătirea copiilor pentru parcursul lor şcolar şi că regretă acest incident care îi pune în dificultate atât pe colegii lor din învăţământ, cât şi pe părinţi.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I începe luni, până în 16 martie fiind aşteptaţi părinţii care vor să-şi înscrie copiii în şcolile din circumscripţia la care au fost arondaţi.

Softul Ministerului Educaţiei pentru înscrierea copiilor în clasele I şi pregătitoare era blocat luni dimineaţă.

La ora transmiterii acestei ştiri, problemele apărute la sistemul informatic fuseseră remediate, conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Tudorel Urianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici