Doi deputaţi USR, acuzaţi că votează ”cot la cot cu PSD, fără să crâcnească”/ Parlamentar PMP: PSD şi USR au sfidat încă o dată românii din Diaspora, au făcut front comun

Deputatul PNL Mihai Voicu a acuzat, marţi, doi deputaţi USR că au votat ”cot la cot cu PSD, fără să crâcnească” în şedinţa comisiilor pentru românii de pretutindeni, astfel încât 350 de amendamente nu au fost dezbătute, ci trimise la comisiile de buget-finanţe.

2844 afișări
Imaginea articolului Doi deputaţi USR, acuzaţi că votează ”cot la cot cu PSD, fără să crâcnească”/ Parlamentar PMP: PSD şi USR au sfidat încă o dată românii din Diaspora, au făcut front comun

Deputaţi USR, acuzaţi că votează ”cot la cot cu PSD, fără să crâcnească”

”O scenă incredibilă tocmai s-a petrecut la şedinţa comisiilor reunite pentru românii de pretutindeni, dedicată legii bugetului. Parlamentarii au depus circa 350 de amendamente dedicate românilor din diaspora. Împotriva regulamentului şi cutumelor parlamentare, PSD a cerut ca aceste amendamente să nu fie dezbătute, ci trimise fără dezbatere la comisiile de buget finanţe. Bine, ei sunt PSD”, a scris Mihai Voicu pe Facebook.

El i-a acuzat pe deputaţii USR Nicolae Daniel Popescu şi Matei Adrian Dobrovie că au fost de acord cu propunerea PSD.

”Singurii doi parlamentari USR prezenţi, deputaţii Popescu şi Dobrovie au votat cot la cot cu PSD, fără să crâcnească, cu toate că le-am atras atenţia. Mai mult decât atât, votul lor a fost decisiv, scorul fiind 10-8 în favoarea propunerii PSD. #numaiînţelegnimic”, a adăugat Mihai Voicu.

Deputat PMP: PSD şi USR au sfidat încă o dată românii din Diaspora, au făcut front comun

Deputatul PMP pentru Diaspora, Doru Petrişor Coliu, susţine că USR şi PSD au făcut front comun în comisia pentru românii de pretutindeni, în care se discuta bugetul pe 2018, cele 450 de amendamente fiind respinse fără a fi discutate sau votate.

"Din păcate, contrar oricărui cadru legal, PSD şi USR au sfidat încă o dată românii din Diaspora, au făcut front comun şi au votat împotriva susţinerii şi votării în cadru Comisiei reunite a românilor din afara graniţelor ţării din Senat şi Camera Deputaţilor a amendamentelor aduse la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2018! Această poziţie de unitate a celor două formaţiuni politice nu este deloc întâmplătoare! A început încă din Comisia specială privind legile justiţiei când USR şi PSD au adus împreună amendamente la legile justiţiei!", se arată în comunicatul transmis de deputatul PMP pentru Diaspora, Doru Petrişor Coliu.

Acesta susţine că este inadmisibil să ceri avizarea Legii Bugetului de Stat în forma transmisă de Guvern fără a se vota asupra amendamentelor depuse la aceasta.

"Practic, ni s-a pus căluşul în gură. Deşi am fost votat de românii din diaspora să îi reprezint în Parlamentul României, prin decizia PSD şi USR mi s-a interzis să susţin amendamentele pentru românii din diaspora", spune deputatul PMP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici