Deputaţii au votat legea pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, cu modificări

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, cu modificări substanţiale, după ce, joi, Senatul a respins acest proiect de lege.

2106 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au votat legea pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, cu modificări

Deputaţii din comisia juridică limitează domeniile în care Guvern poate da ordonanţe (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Proiectul a fost votat de toţi cei 219 deputaţi prezenţi la sesiunea de vot final şi va fi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor aprobase proiectul cu 64 de amendamente.

Deputaţii din comisia juridică au decis limitarea domeniilor în care guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, astfel încât Cabinetul Cioloş nu va putea face niciuin fel de modificări în justiţie, cultură şi administrarea protocolului de stat.

În schimb, Guvernul va putea emite ordonanţe privind rectificarea bugetară pe 2016, privind completarea OUG 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020.

De asemenea, Cabinetul Cioloş va putea emite ordonanţe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR, înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, precum şi unele măsuri în ceea ce priveşte transporturile.

În domeniul Sănătăţii , Guvernul va putea emite ordonanţe doar pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Marţi, în premieră, Senatul a respins integral proiectul de lege privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici