Deputaţii opoziţiei au părăsit din nou plenul Camerei

Deputaţii opoziţiei nu participă nici marţi la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, întrucât aceasta este condusă de către Roberta Anastase, iar la prezidiu se află şi Sever Voinescu.

14 afișări
Imaginea articolului Deputaţii opoziţiei au părăsit din nou plenul Camerei

Deputaţii opoziţiei au părăsit din nou plenul Camerei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputaţii PNL şi PSD au părăsit, şi marţi, sala de şedinţă a Camerei Deputaţilor, după ce s-au arătat nemulţumiţi că lucrările sunt conduse de către Roberta Anastase.

Înainte de a părăsi sala, viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolăescu, a reamintit decizia deputaţilor liberali de a nu participa la şedinţele de plen conduse de către Roberta Anastase şi cu Sever Voinescu la prezidiu.

Nicolăescu a mai spus că puterea se înşeală considerând că lucrările Parlamentului se pot ţine şi în absenţa opoziţiei.

Eugen Nicolăescu a precizat, pentru MEDIAFAX, că deputaţii liberali se vor afla la grup pe durata şedinţei de plen a Camerei. El a mai spus că nu a văzut niciun deputat PSD în sala de plen.

Şi liderul grupului PSD, Mircea Duşa, a anunţat, în plen, că deputaţii social-democraţi îşi menţin decizia de a părăsi lucrările Camerei atât timp cât acestea sunt conduse de Roberta Anastase. El a precizat că deputaţii PSD vor sta la sala de grup, iar cei care doresc să îi consulte în vreo problemă îi găsesc acolo.

Duşa le-a spus democrat-liberalilor că folosesc abuziv majoritatea şi conduc în mod abuziv lucrările Camerei. El a atenţionat că nicio comisie din Cameră nu poate funcţiona fără reprezentanţii celor două partide, întrucât nu este asigurat cvorumul.

Mircea Duşa a susţinut că Roberta Anastase ar trebui să deblocheze activitatea, nu să vorbească despre tăieri de indemnizaţii.

"Noi nu suntem salariaţi la instituţia dumneavoastră, suntem prezenţi la lucrările Parlamentului, dar avem şi dreptul de a protesta, iar o formă de protest poate fi şi părăsirea lucrărilor Camerei", a adăugat liderul deputaţilor PSD.

Deputaţii opoziţiei au părăsit şi luni sala de plen, protestând faţă de faptul că şedinţa era condusă de Roberta Anastase.

Activitatea Camerei Deputaţilor este blocată de la scandalul legat de modul de adoptare a Legii pensiilor. Luni, şedinţa Biroului Permanent nu s-a putut ţine pentru a şasea oară consecutiv din cauza absenţiei deputaţilor opoziţiei. Din acest motiv, proiectele de lege sosite la Cameră nu pot fi repartizate comisiilor. De asemenea, opoziţia refuză să participe şi la şedinţele de plen conduse de Roberta Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici