Diaconescu şi Mitrea au decis refacerea tandemului

Social-democraţii Cristian Diaconescu şi Miron Mitrea s-au întâlnit, miercuri, cei doi stabilind refacerea "tandemului" negociat iniţial, un anunţ în acest sens urmând a fi făcut joi, la reuniunea Consiliului Naţional, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

46 afișări
Imaginea articolului Diaconescu şi Mitrea au decis refacerea tandemului

Diaconescu şi Mitrea au decis refacerea tandemului

Sursele citate au arătat că Miron Mitrea şi Cristian Diaconescu s-au întâlnit în cursul zilei de miercuri, cei doi discutând despre necesitatea schimbării actualei conduceri a PSD.

Aceleaşi surse au precizat că Diaconescu şi Mitrea au convenit să refacă "tandemul" pe care l-au negociat iniţial, înaintea depunerii candidaturii lui Mitrea la şefia PSD.

Sursele citate au mai arătat că Diaconescu şi Mitrea au convenit să facă un anunţ privind acest "tandem" joi, la Consiliul Naţional, deci într-un for statutar al partidului.

Aceleaşi surse au mai precizat că discuţiile dintre Mitrea şi Diaconescu, de miercuri, i-au implicat doar pe cei doi, respectiv relaţiile dintre ei, fără a avea în vedere o eventuală relaţie şi cu gruparea Năstase.

Aceleaşi surse au mai arătat că Mitrea s-a întâlnit, miercuri dimineaţă, la Senat, şi cu vicepreşedintele Ilie Sârbu, dar şi cu liderul PSD Buzău, Ion Vasile, cei trei purtând o discuţie referitoare la Cristian Diaconescu şi la starea de aşteptare creată în legătură cu propria candidatură la şefia PSD.

Sursele citate au arătat că, în urma discuţiilor dintre cei trei, de la Senat, Mitrea a plecat să îl caute pe Diaconescu, pentru a discuta cu acesta.

Miron Mitrea a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că îl va sprijini pe Cristian Diaconescu la şefia PSD.

Diaconescu a amânat răspunsul la această ofertă până în ultimul moment, ceea ce l-a determinat pe Mitrea să îşi anunţe propria candidatură la preşedinţia partidului.

Imediat după anunţul făcut de Mitrea privind candidatura la şefia PSD, au început să apară informaţii pe surse privind candidatura lui Diaconescu, acestea fiind confirmate ulterior chiar de Diaconescu.

Mitrea a anunţat, în acest context, că nu îşi va retrage candidatura, chiar dacă Diaconescu va candida.

Totodată, Mitrea a anunţat că îl invită pe Adrian Năstase într-o echipă comună, care să reformeze PSD şi să conducă partidul la guvernare până în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici