Diaconu: Un loc în PE nu e o reuşită, o reuşită e că în 1977 am luat premiul Uniunii Scriitorilor

Actorul Mircea Diaconu a declarat, vineri, când a venit la BEC să-şi ridice mandatul de eurodeputat, că alegerea sa în Parlamentul European nu este o reuşită, cea mai mare demnitate pe care a dobândit-o fiind aceea că în 1977 a luat premiul Uniunii Scriitorilor, alături de Marin Preda.

884 afișări
Imaginea articolului Diaconu: Un loc în PE nu e o reuşită, o reuşită e că în 1977 am luat premiul Uniunii Scriitorilor

Diaconu: Un loc în PE nu e o reuşită, o reuşită e că în 1977 am luat premiul Uniunii Scriitorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a făcut aceste declaraţii întrebat dacă faptul că a câştigat un mandat de deputat în PE cu votul a peste 7% din cetăţeni reprezintă cea mai mare reuşită a vieţii sale. Acesta a precizat că vineri o carte a sa, reeditată, va fi lansată la Târgul de Carte de la Romexpo şi că pentru această carte a luat premiul Uniunii Scriitorilor în 1977, fapt pentru care este foarte mândru.

"Păi demnitate mai mare ca asta ce să fie? Tocmai v-am spus o altă reuşită a vieţii mele şi care e mult peste lucruri de tipul ăsta (alegerea în PE - n.r.) şi mai şi rămâne în istorie", a spus Mircea Diaconu.

El a susţinut că în urma alegerilor europarlamentare nu a câştigat decât povară şi responsabilitate. "Asta nu e o fericire. Nu e o reuşită. Nişte oameni m-au mandatat. Ca un fel de împingere, adică te obligă, îţi pun în cârcă nişte poveri".

Pe de altă parte, actorul a apreciat că funcţia de deputat în PE oferă foarte puţine instrumente de a-i mulţumi pe oamenii care l-au votat.

Întrebat dacă a regretat vreodată faptul că "a făcut pasul în politică", acesta a răspuns: "nu poţi să regreţi nimic": "Unde e soartă, nu poţi regreta, nu te poţi întoarce şi nu poţi negocia, aşa a vrut soarta".

Referitor la absenţa sa de la ceremonia de joi de înmânare a certificatelor constatoare a alegerii în PE, acesta a explicat că a fost la un spectacol la Timişoara, unde a fost un public minunat, care l-a aplaudat.

Diaconu a menţionat că au fost mai mulţi noi europarlamentari care nu au putut veni şi că în cazul lui absenţa nu a fost cauzată de o contestare a mandatului său de către ANI.

Întrebat dacă ştie că ANI a făcut sau va face un astfel de demers, Diaconu a răspuns: "ANI nu discută cu mine. Nici instituţional. Adresaţi-vă lor dacă aveţi o problemă. Parcă era o contestaţie pe aici, că de asta nu am venit: e caraghios am fost vreo cinci care nu au venit, nu au putut veni. Numai eu sunt problema".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici