Dragnea: Antonescu şi Scutaru sunt doi mincinoşi. Ponta nu a ameninţat pe nimeni cu puşcăria

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că liberalii Crin Antonescu şi George Scutaru sunt "doi oameni mincinoşi", el arătând că respinge categoric afirmaţiile acestora privind ameninţarea cu puşcăria a lui Scutaru de către premierul Victor Ponta.

349 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Antonescu şi Scutaru sunt doi mincinoşi. Ponta nu a ameninţat pe nimeni cu puşcăria

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Sunt doi oameni mincinoşi, nu pot să spun altceva. Premierul Ponta nu a ameninţat niciodată şi nu va ameninţa niciodată pe nimeni cu puşcăria. Victor Ponta are cheile de la puşcărie? Cum poate să spună cineva că îl ameninţă sau că Victor Ponta ameninţă pe cineva cu puşcăria? De unde până unde are Victor Ponta atribuţii în sensul ăsta?", a replicat Dragnea.

El a arătat că "altcineva" a ameninţat de-a lungul anilor oameni politici, iar unele ameninţări chiar s-au pus în practică.

"Resping categoric această afirmaţie. Cred că sunt foarte puţine întâlniri, extrem de puţine întâlniri, la care eu nu am participat. Şi niciodată Victor Ponta nu a avut o asemenea atitudine nu numai faţă de Scutaru, faţă de nimeni. Nu are, nu poate să aibă asemenea atitudini", a susţinut Dragnea.

El a arătat că această dezvăluire făcută de liberalii Crin Antonescu şi George Scutaru reprezintă încă un gest disperat de a încerca să mai culeagă voturi.

"Dar, oricum, nu în felul ăsta pot să strângă voturi cei de la PNL. E păcat, eu sunt dezamăgit de această evoluţie a discursului celor de la PNL, şi nu numai eu sunt dezamăgit", a mai spus Dragnea.

Premierul Victor Ponta l-ar fi ameninţat pe liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, că îl ia cu duba, cearta dintre cei doi având loc la finalul unei dezbateri din Camera Deputaţilor care s-a ţinut în urmă cu peste o lună, după cum declară deputatul liberal.

George Scutaru susţine că premierul i-a spus "vezi că poate te luăm noi cu duba", după ce a făcut mai multe afirmaţii critice la adresa PSD la un miting electoral al PNL, dar că nu are cum să demonstreze că premierul l-a ameninţat.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, a susţinut într-o declaraţie pentru "Gândul" că premierul l-a ameninţat în Parlament în şedinţa din 24 martie când i-a spus "vezi că poate te luăm noi cu duba".

"Pe 22 martie a fost la Brăila o lansare regională a europarlamentarilor PNL. Cu această ocazie am avut un discurs unde am afirmat printre altele că s-a trecut de la capitalismul de cumetrie din vremea lui Iliescu la social-democraţia de dubă acum pe vremea lui Victor Ponta şi că duba a devenit unitatea de măsură a eficienţei guvernării, mulţi baroni locali având probleme cu justiţia deoarece confundă bugetul ţării cu propriul buzunar", afirmă Scutaru că este declaraţia care l-a iritat pe premier.

La două zile după această declaraţie, la finalul dezbaterii din Camera Deputaţilor, unde s-a discutat despre reducerea CAS cu cinci puncte procentuale şi scutirea pe profitul reinvestit, premierul Ponta l-ar fi ameninţat pe Scutaru.

"La final, m-am dus către premier cu textul acestei declaraţii, am văzut că unele televiziuni au dat nişte imagini, dar erau de la a doua discuţie, prima a avut loc chiar când am părăsit tribuna. Lângă premier se afla ministrul de Finanţe, moment în care premierul a luat hârtia şi a spus «bun, asta o lăsăm la o parte, văd că te-ai specializat în dube, vezi că poate te luăm noi cu duba». Am rămas stupefiat de această atitudine a premierului, mai ales că a spus-o pe un ton foarte apăsat, se vedea că era foarte iritat, sfătuindu-mă să îmi văd de alte lucruri. Am revenit în bancă, lângă mine era EuEugen Nicolăescuare şi-a dat seama că am avut o altercaţie cu premierul", a povestit Scutaru versiunea sa asupra incidentului din Camera Deputaţilor.

El susţine că a mai avut o contră verbală cu premierul şi la finalul şedinţei.

"Am mai avut o altercaţie cu premierul şi am cerut precizări pe ideea că este inacceptabil un asemenea comportament. Discuţia a continuat într-o manieră absolut penibilă, am văzut că după aceea pe nişte site-uri în care PSD are un grad de control s-a prezentat discuţia ca fiind tu vorbeşti de puşcărie, dar vezi că şi voi îi aveţi pe ai voştri, deci ar fi mai bine să o laşi", a declarat pentru "Gândul" Scutaru.

Liberalul a ţinut să precizeze că nu a dorit să facă publică această ameninţare a premierului Ponta deoarece nu are cum să dovedească cele spuse.

"Nu am ieşit atunci, dintr-un lucru foarte simplu, dacă eram a doua, puteam să merg cu un coleg care să-mi fie martor. M-am uitat pe imagini, la prima discuţie că el m-a abordat, nu eu l-am abordat pe premier, nu eram decât eu cu el şi doamna ministru, la a doua discuţie s-a nimerit să fiu înconjurat de pesedişti. Am văzut reacţia unui coleg de la PSD care a apărut şi a spus că premierul nu m-a ameninţat, că mi-a spus că nu e bine să se adreseze cu un asemenea ton şi să sugerăm cu puşcăriile unora altora. Mi-am dat seama că nu am niciun martor, era cuvântul meu în faţa cuvântului a zece pesedişti. Dacă ieşeam, toţi se jurau pe roşu că nu aşa a fost şi domnul Ponta nu l-a atins nici cu o floare", a subliniat liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor.

Potrivit acestuia, mai mulţi pesedişti i-au transmis că premierul a avut "o explozie de furie şi că este foarte supărat pe el".

Întrebat de ce face afirmaţii după atât timp dacă nu le poate proba, deputatul Scutaru a replicat: "Scuzaţi-mă, ce ar fi fost, să mă duc să îl înregistrez cu telefonul, să îl provoc?".

"Eu m-am dus să discut cu Ponta, nu m-am uitat stânga, dreapta cine este lângă mine. Dacă aveam ceva în cap, luam şi eu doi de la noi martori şi ar fi fost cuvântul unui pesedist contra cuvântului unui alt liberal. Mai era Miron Mitrea care a ieşit împreună cu premierul şi deputatul Tudose. Eu am fost înconjurat numai de pesedişti", a susţinut Scutaru.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus miercuri seară că premierul Victor Ponta l-a ameninţat cu puşcăria pe liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru.

Antonescu a susţinut că nu este pentru prima dată când Ponta ameninţă cu puşcăria, acest lucru având loc şi în timpul guvernării USL. "Când o faci de trei ori, patru ori în prezenţa mea, prima dată mi-a produs un şoc şi i-am spus stai să facem o pauză. Sunt lucruri extrem de triste", a spus Antonescu la B1 TV.

Premierul Victor Ponta a evitat joi să spună ce s-a întâmplat în Parlament şi dacă l-a ameninţat cu duba pe liderul PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, limitându-se să spună că poziţiile lui Crin Antonescu sunt o surpriză pentru el.

"Un singur comentariu o să fac. Nu mă pot încă obişnui cu faptul că domnul Antonescu merge la domnul Turcescu, eu sunt unul din cei 7,4 milioane de români care am votat în 2012 ca domnul Băsescu să fie demis şi atunci domnul Turcescu spunea că trebuie să fim în închisoare toţi cei 7,4 milioane. Nu mă pot obişnui cu domnul Antonescu schimbând locurile cu domnul Băsescu la Turcescu la emisiune şi folosind acelaşi limbaj", a fost replica lui Ponta la acuzele aduse de Crin Antonescu şi George Scutaru.

Victor Ponta a adăugat că nu doreşte să răspundă "la absolut nimic din aşa ceva:, adăugând că regretă aceast schimbare "cu totul neaşteptată" a liderului PNL.

"Pentru mine este o uriaşă surpriză", a afirmat premierul Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici