Dragnea: Dacă moţiunea de cenzură trece şi Guvernul va cădea, PSD trebuie să preia guvernarea

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că, în situaţia în are moţiunea de cenzură a social-democraţilor va trece şi Guvernul va cădea, PSD trebuie să preia guvernarea, întrucât un guvern de serviciu numit de Traian Băsescu "va fura din nou alegerile".

50 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Dacă moţiunea de cenzură trece şi Guvernul va cădea, PSD trebuie să preia guvernarea

Dragnea: Dacă moţiunea de cenzură trece şi Guvernul va cădea, PSD trebuie să preia guvernarea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Un guvern de serviciu numit de Traian Băsescu înseamnă să fure din nou alegerile, după părerea mea. Dacă moţiunea trece şi vom da Guvernul jos, trebuie să preluăm noi guvernarea", a spus Dragnea.

Întrebat cum explică această schimbare de optică existentă la nivelul PSD, în sensul că, până acum, social-democraţii şi-au manifestat intenţia de a intra la guvernare doar după anticipate, iar acum şi-ar asuma guvernarea imediat după moţiunea de cenzură, Dragnea a spus că social-democraţilor a început să le fie teamă de situaţia în care Guvernul Boc ar organiza anticipatele.

"Şi acum a rămas aceeaşi opinie: cred că un guvern legitim este un guvern care se bazează pe majoritatea rezultată din alegeri. Dar începe să ne fie frică de ceea ce poate face Guvernul Boc în organizarea alegerilor, pentru că la majoritatea alegerilor parţiale care s-au desfăşurat au cumpărat şi au furat voturi într-o veselie şi ne e foarte teamă", a spus Dragnea.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că pentru organizarea alegerilor anticipate corecte este nevoie de un guvern de serviciu, care să nu fie condus de PDL şi care să nu aibă, în niciun caz, un ministru al PDL la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici