PSD ar accepta să guverneze dacă moţiunea trece, cu condiţia ca în 6 luni să fie anticipate

PSD ar putea accepta să guverneze, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece de Parlament, numai dacă va desemna prim-ministrul şi numai dacă în termen de şase luni se vor organiza alegeri anticipate, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX surse din conducerea PSD.

31 afișări
Imaginea articolului PSD ar accepta să guverneze dacă moţiunea trece, cu condiţia ca în 6 luni să fie anticipate

PSD ar accepta să guverneze dacă moţiunea trece, cu condiţia ca în 6 luni să fie anticipate (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, membrii Biroului Permanent au discutat, joi, la Tulcea, într-o întâlnire informală, despre eventualitatea unei guvernări condiţionate, dacă moţiunea de cenzură anunţată ar trece de Parlament.

Sursele menţionate au relatat că la întâlnirea informală de la Tulcea majoritatea membrilor BPN s-au pronunţat împotriva intrării la guvernare a PSD fără alegeri anticipate.

Cei mai mulţi dintre liderii partidului au propus ca, în cazul în care moţiunea de cenzură pe care PSD urmează să o iniţieze în sesiunea parlamentară de toamnă va fi adoptată, partidul să nu accepte să guverneze decât temporar, până la organizarea de alegeri anticipate.

Sursele citate au arătat că, în ipoteza demiterii Guvernului prin moţiunea de cenzură şi a celei că preşedintele ţării ar solicita PSD să îşi asume guvernarea, social-democraţii să accepte numai cu condiţia organizării de alegeri anticipate în termen de şase luni şi să desemneze premierul.

Aceleaşi surse au mai relatat că PSD ar putea depune moţiunea de cenzură după Consiliul Naţional din 16 octombrie, când se va lansa programul de guvernare.

O decizie cu privire la data depunerii moţiunii de cenzură urmează să fie luată la Comitetul Executiv de peste zece zile, de la începutul sesiunii parlamentare, când este aşteptată şi o primă estimare a numărului de semnături din partea populaţiei pe textul moţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici