Năstase: Pentru anticipate corecte e necesar un guvern de serviciu, care să nu fie condus de PDL

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că pentru organizarea alegerilor anticipate corecte este nevoie de un guvern de serviciu, care să nu fie condus de PDL şi care să nu aibă, în niciun caz, un ministru al PDL la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

23 afișări
Imaginea articolului Năstase: Pentru anticipate corecte e necesar un guvern de serviciu, care să nu fie condus de PDL

Năstase: Pentru anticipate corecte e necesar un guvern de serviciu, care să nu fie condus de PDL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat despre discuţiile avute de social-democraţi, la Tulcea, săptămâna trecută, privind intrarea PSD la guvernare după moţiunea de cenzură şi organizarea, în şase luni, a alegerilor anticipate, Năstase a precizat că obiectivul PSD vizează crearea unei situaţii politice care să nu-i mai permită lui Traian Băsescu să decidă "care dintre prietenii lui să conducă România la nivel de Guvern".

"Pentru acest lucru anticipatele vor fi importante, dar nu anticipate cu un ministru al PDL la Interne. Pentru anticipate corecte este nevoie de o administrare foarte bună şi de un Guvern de serviciu, care să nu fie condus de PDL", a precizat Năstase.

El a precizat că, din cauza unei formule neconstituţionale neclare sau din cauza interpretării pe care Traian Băsescu o dă Constituţiei, desemnarea candidatului pentru funcţia de premier revine şefului statului, ceea ce face să se intre în acelaşi ciclu de blocaj.

"În analiza PSD, considerăm că pentru a intra în normalitatea vieţii poltiice ar fi nevoie de alegeri anticipate anul viitor, astfel încât structura parlamentară să nu mai permită aceste transferuri pe sume de bani sau fără dintr-un loc într-altul. Este important şi momentul până în acele alegeri şi de aceea o formulă de Guvern de serviciu ar fi esenţială pentru a asigura, ca în 1991 - Guvernul Stolojan - un mandat restrâns pentru anticipate", a adăugat Năstase.

El a precizat că, pentru acest lucru, este nevoie ca moţiunea de cenzură să treacă, în toamnă, dar este necesară şi suficientă presiune socială care să îl convingă şi pe Traian Băsescu că singura modalitate de evitare a unei situaţii sociale explozive ar fi un "timing al activităţii politice" care să determine ca lucrurile să se petreacă în modul menţionat.

"Deocamdată, discutăm despre diverse scenarii. Probabil că şi Traian Băsescu are scenariile lui şi formulele lui pe care va încerca să le impună, formule de diversiune, la care ne aşteptăm", a spus Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici