Dragnea, despre iniţiativa PNL privind alegerea preşedinţilor CJ: Asta propune un om politic fricos

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, referindu-se la iniţiativa legislativă semnată de 63 de parlamentari PNL privind modificarea legii de alegere a primarilor şi a preşedinţilor de CJ, că, în opinia sa, cine propune aşa ceva este un om politic fricos.

191 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre iniţiativa PNL privind alegerea preşedinţilor CJ: Asta propune un om politic fricos

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbravean/Mediafax Foto)

"Nu era vorba numai de propunerea de modificare a legii alegerilor primarilor, ci şi de o propunere - care de fapt aia m-a deranjat foarte tare - să revenim la sistemul de alegere a preşedinţilor de CJ de către consilierii judeţeni. Aici sunt două lucruri: în primul rând cine propune aşa ceva înseamnă că e un om politic fricos. În momentul în care nu vrei să mergi direct în faţa cetăţenilor, să mergi tu, ca persoană, şi să ceri să te voteze pe tine, înseamnă că ai o problemă", a spus Dragnea.

El a precizat că prin modificarea dorită de liberali se revine la "combinaţiile vechi", în care decizia este luată de "şmecheri", la Bucureşti.

"Şi al doilea lucru - dacă cineva doreşte să revenim la combinaţiile vechi care au distrus această ţară, adică decizia de stabilire a unui om care să conducă destinele unui judeţ să nu fie luată de cetăţeni şi să fie luată de nişte şmecheri la Bucureşti - este o decizie cu care nu sunt de acord", a spus Dragnea.

El a precizat că acest mod de a lua decizii a făcut foarte mult rău României.

"Asta a făcut foarte mult rău României şi eu vă spun pe propria piele, ştiu exact cum se făceau negocierile până când să introducem acest proiect de lege la care eu am lucrat şi, din momentul acela, cetăţenii sunt foarte mulţumiţi, pentru că oameii vor să voteze oameni, nu vor să voteze liste - pe care cunosc sau nu cunosc - nu vor să voteze pe cineva care nu îşi ia angajamentul în faţa lor", a adăugat Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici