Dragnea: Nu am vorbit cu Ponta. Vom discuta la partid ce e mai bine pentru PSD

Liviu Dragnea a declarat joi seara că nu a vorbit cu Victor Ponta după anunţul privind trimiterea acestuia în judecată, că va discuta la partid pentru a vedea ce este mai bine pentru PSD, adăugând că PSD vrea să rămână la guvernare şi că e important ce decizie va lua şi Ponta.

352 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Nu am vorbit cu Ponta. Vom discuta la partid ce e mai bine pentru PSD

Dragnea: Nu am vorbit cu Ponta. Vom discuta la partid ce e mai bine pentru PSD (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, joi seara, la B1TV, că plecarea lui Victor Ponta din fruntea guvernului poate pune partidul într-o poziţie dificilă pentru că social-democraţii nu au garanţia că preşedintele Klaus Iohannis va numi un premier de la PSD, iar partidul vrea să rămână la guvernare.

"Nu e o surpriză, este un dat (trimiterea în judecată-n.red). Poziţia PSD în situaţia asta nu e foarte simplu de luat, nu o s-o spun eu acum. Este o decizie cu consecinţe foarte serioase atât asupra partidului, cât şi asupra guvernării. Ce pot spune este că PSD doreşte să rămână la guvernare, plecarea lui Ponta din fruntea guvernului poate să pună partidul într-o situaţie dificilă, nu este o garanţie că preşedintele Iohannis va numi un premier tot din partea PSD. Victor Ponta e un premier care a condus câteva guverne bune pentru ţară, a avut rezultate economice foarte bune. Probabil că în zilele următoare vom vorbi, o să discut şi cu Ponta şi cu partidul. Nu sunt semne că partidul nu l-ar mai susţine, importantă este decizia lui. Nu am vorbit cu el astăzi, important este să-şi pună ordine în gânduri. Nu este o situaţie dorită", a spus Dragnea la B1TV.

El a adăugat că sprijină interesul partidului care este să rămână la guvernare. "Eu sprijin interesul partidului, interesul partidului este să rămână la guvernare, este un interes legitim. Am avut discuţii cu mai mulţi colegi astăzi şi opinia generală este că nu vrem să riscăm ca PSD să iasă de la guvernare, vrem să fim la guvernare până în 2016", a adăugat Dragnea.

Liviu Dragnea a insistat că a avut multe discuţii cu colegii de partid după anunţul referitor la trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta şi că aceştia sunt de acord că PSD nu poate să iasă de la guvernare.

Liderul PSD a mai spus că este nevoie de o "analiză responsabilă" şi că niciodată nu a fost adeptul unor decizii la cald, precizând că "nu ia foc România nici azi, nici mâine, nu se întâmplă nimic".

"Acest fapt care a apărut astăzi este destul de cald, orice decizie care se ia rapid nu cred că este bună. Eu evit să iau decizii la cald. Să aşteptăm puţin, să analizăm, să vedem cum e mai bine pentru partid, să nu intrăm în registrul intereselor personale sau ale opoziţiei", a mai comentat Dragnea.

El a mai susţinut că se abţine de la alte evaluări pentru că ar fi "subiectiv" având în vedere relaţia sa apropiată cu Victor Ponta. Dragnea a mai spus că nu l-a căutat pe Victor Ponta şi l-a lăsat să îşi pună ordine în gânduri, adăugând însă că era normal ca premierul să îl sune şi că i-ar fi răspuns.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici