Dragnea: SRI a fost implicat în numiri politice, de miniştri şi şefi de parchete. Ponta a primit lista cu membrii noului Executiv, precum şi numirile Alinei Bica şi Codruţei Kovesi

SRI a fost implicat în numirea miniştrilor, a şefilor parchetelor şi în numiri politice, politicieni precum Gabriel Oprea şi Victor Ponta primind liste cu nume pentru aceasta, a declarat marţi seara preşedintele PSD Liviu Dragnea la Antena 3.

2839 afișări
Imaginea articolului Dragnea: SRI a fost implicat în numiri politice, de miniştri şi şefi de parchete. Ponta a primit lista cu membrii noului Executiv, precum şi numirile Alinei Bica şi Codruţei Kovesi

Dragnea: SRI a fost implicat în numiri de miniştri, de şefi de parchete şi în numiri politice

Dragnea a povestit despre implicarea unui personaj pe care Gabriel Oprea l-a numit iniţial „statul de drept”, despre care ulterior a spus că este fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, în desemnarea conducerii partidului, în 2015. Potrivit lui Oprea, „statul de drept” stabilise că Valeriu Zgonea urma să fie numărul unu în partid, iar Oprea şi Dragnea urmau să fie vicepreşedinţi. Dragnea a spus că nu a acceptat această propunere şi că era decis să candideze. În ziua următoarea a aflat, într-o întâlnire cu Gabriel Oprea, Valeriu Zgonea şi Marian Oprişan, că „statul de drept” a acceptat ideea candidaturii sale.

Un alt episod invocat de Dragnea a fost alegerea Guvernului în primăvara anului 2012, când Victor Ponta a primit lista cu membrii noului Executiv de la George Maior, şeful SRI. Tot Maior l-ar fi impus pe Ioan Rus în funcţia de ministru de interne, în detrimentul lui Dragnea.

Un al treilea episod a fost desemnarea lui Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general, a şefei DIICOT Alina Bica şi a şefei DNA Laura Kovesi. Cele trei numiri ar fi fost negociate de Traian Băsescu şi George Maior şi transmise lui Victor Ponta. Dragnea a precizat că ministrul Mona Pivniceru demarase o procedură de numire legală şi transparentă şi a refuzat cele trei numiri, la fel cum a făcut şi Crin Antonescu.

Dragnea a precizat că vrea să povestească mai multe în faţa Comisiei SRI, unde aşteaptă să fie invitat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici