"EU CU CINE VOTEZ?". Întrebarea lui Caragiale, scrisă de un bucureştean cu ajutorul instalaţiei de pom - FOTO

Un bucureştean a ales o modalitate inedită de a atrage atenţia asupra lipsei de opţiuni a electoratului român care va merge la vot duminică, transformând întrebarea lui Caragiale din "O scrisoare pierdută" în mesaj cu ajutorul unei instalaţii pentru pom.

4034 afișări
Imaginea articolului "EU CU CINE VOTEZ?". Întrebarea lui Caragiale, scrisă de un bucureştean cu ajutorul instalaţiei de pom - FOTO

"EU CU CINE VOTEZ?". Întrebarea lui Caragiale, scrisă de un bucureştean cu ajutorul instalaţiei de pom (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mihai Tociu, din cartierul bucureştean Militari, şi-a scris cu furtun luminos pe balcon "Eu cu cine votez?", el declarând pentru MEDIAFAX că este o formă de protest faţă de actuala clasă politică şi că speranţa vine de la oamenii obişnuiţi.

"L-am pus la balcon pentru că a e vizibil, nu sunt obturat de blocul din faţă. Am vrut să-i ridiculizez pe cei care se joacă. (...) Nu vreau să mă exprim politic. Mesajul nu le este adresat politicienilor, ci oamenilor obişnuiţi, pentru că de la ei vine speranţa. Nu de la politicieni. Până nu vom avea o clasă politică formată din oameni sinceri, buni profesionişti în domeniul lor, care să aibă o viziune proprie, nu vom avea o schimbare. E o formă de protest şi faţă de politicieni, cu toate că lor nu le reproşez ceva anume. Ei au făcut ce şi-au propus de la început: să se organizeze în găşti, să sindicalizeze pentru a obţine profit cât mai mare. Toţi  cei pe care i-am auzit incriminaţi n-au fost pedepsiţi", a declarat pentru MEDIAFAX bucureşteanul Mihai Tociu.

El a spus că va merge la vot, dar şi-l va anula, pentru că niciunul dintre candidaţi nu îl reprezintă. Tociu afirmă că şi în anii precedenţi a fost la vot dar de cele mai multe ori şi-a anulat votul pentru că niciodată nu a avut noroc să aibă un candidat care să considere că îl reprezintă sau că ar putea fi benefic.

Mihai Tociu susţine că până acum nu s-a plâns niciun vecin, unii chiar l-au felicitat pentru iniţiativa sa.

"Din punct de vedere cetăţenesc, consider că am dreptul să afişez un mesaj susţinut de un număr mare de cetăţeni. În preajma Crăciunului pot să spun că e o decoraţie care a luat o formă puţin neobişnuită. În mod evident, cineva de la Primărie n-ar fi supărat de spaţiul pe care îl folosesc, ci de mesajul pe care îl transmit", a răspuns el, întrebat despre o eventuală autorizaţie de la Primărie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici