Senatorii PSD au depus moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe Florin Cîţu. Reacţia premierului: Avem din nou ocazia să prezentăm nenorocirea lăsată de social-democraţi

„Grupul parlamentar al PSD din Senat depune moţiunea simplă cu titlul «Guvernare PNL - numele tău este austeritate»”, a anunţat, în plenul de luni al Senatului, Eugen Teodorovici.

5203 afișări
Imaginea articolului Senatorii PSD au depus moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe Florin Cîţu. Reacţia premierului: Avem din nou ocazia să prezentăm nenorocirea lăsată de social-democraţi

Senat: PSD va depune moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe Florin Cîţu

”Dacă este cineva care consideră că deprecierea din ultima perioada a leului, ulterior preluării guvernării de către PNL, nu are nicio legătură cu avalanşa de declaraţii iresponsabile scoase din obscuritatea unei pagini personale de Facebook şi aduse în lumina reflectoarelor la nivel de poziţii oficiale şi atitudini publice <asumate>, atunci am ajuns în situaţia unei harababuri la nivelul puterii executive, ce ar putea degenera într-o degringoladă la nivelul întregii ţări”, se arată în textul moţiunii simple.

Social-democraţii acuză că, în fapt, singura „certitudine” după învestirea guvernului Orban şi instalarea lui Florin Cîţu la finanţe este, în acest moment, scăderea leului în raport cu euro şi dolarul american, ceea ce se va traduce pentru populaţia României în creşterea facturilor, a preţurilor bunurilor şi tarifelor la servicii, a ratelor la creditele bancare şi inflaţie.

”Domnule Cîţu, domnule Orban, nu este o greşeală să vă recunoaşteţi limitele. Din contră, de cele mai multe ori, este nevoie de acea doză de onestitate cu privire la greşelile din trecut şi la neliniştile şi hazardul prezentului. Aceasta nu va ştirbi cu nimic din ceea ce este „smart” sau ”bright” în fiecare dintre dumneavoastră, dar vă va aşeza, la un moment dat, acolo unde vă este locul, dincolo de tendinţa, poate firească, de a încerca să înaintaţi pe scara ierarhiei până la limita de incompetenţă, parafrazând principiul enunţat de Peter. Şi atunci, domnule Cîţu, domnule Orban, vom prefera să vă daţi o demisie demnă în acest moment, unei demiteri ruşinoase mai târziu! Sunteţi o echipă şi puteţi face asta împreună, dacă vă lipseşte curajul individual”, se arată în finalul moţiunii simple a PSD.

Viorica Dăncilă a afirmat, în urmă cu o săptămână, că PSD va depune în Parlament o moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe Florin Cîţu, pentru a da explicaţii cu privire la creşterea euro.

Orban, despre moţiunea împotriva lui Cîţu: Avem din nou ocazia să prezentăm nenorocirea lăsată de PSD

Ludovic Orban a declarat, luni, că moţiunea simplă depusă de social-democraţi împotriva ministrului Finanţelor Florin Cîţu constituie încă o ocazie de a prezenta "nenorocirea lăsată de guvernanţi iresponsabili". Acesta a pus la îndoială veridicitatea datelor din alcătuirea bugetului de stat al PSD.

"Sunt jenanţi cei din PSD să depună moţiune împotriva ministrului Finanţelor după dezastrul bugetar şi financiar pe care l-au creat. Dar ne bucură că avem această ocazie de a prezenta o dată în plus nenorocirea lăsată de aceşti guvernanţi iresponsabili care au minţit cu neruşinare, care au schimbat legea ca să nu-şi asume răspunderea pentru veridicitatea datelor în alcătuirea bugetului de stat. Ne bucurăm şi vom prezenta toate aceste date despre comportamentul ticălos şi iresponsabil al celor care vor să facă o moţiune împotriva ministrului Finanţelor", a declarat premierul Ludovic Orban, luni, la finalul şedinţei solemene din Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici