Eugen Teodorovici îi cere demisia lui Florin Cîţu: Mergi acasă, iar tu Orban, vino la dezbatere

Eugen Teodorovici îi cere demisia ministrului Finanţelor Florin Cîţu, în maxim 48 de ore, iar dacă nu, îl somează pe premierul Ludovic Orban să îl demită din funcţie, pe motiv că nu a prezentat analiza referitoare la golul lăsat la bugetul de stat. Acesta cere dezbatere cu premierul, vineri, la BCU.

4945 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici îi cere demisia lui Florin Cîţu: Mergi acasă, iar tu Orban, vino la dezbatere

Eugen Teodorovici îi cere demisia lui Florin Cîţu: Mergi acasă, iar tu Orban, vino la dezbatere

„Eu mi-am ţinut partea de înţelegere şi am aşteptat timp de #14ziledemiere, susţinând doar o conferinţă de presă, în apărarea leului şi a cursului de schimb aruncate în aer de metaforele periculoase ale ministrului Vasile Cîţu. Dânsul nu şi-a respectat partea sa de înţelegere, nu a venit în faţa românilor nici cu analiza promisă, nici cu măsurile pe care vrea să le adopte. De fapt nu a venit nici în faţa mea, nici în faţa românilor. Fapt pentru care ii cer demisia dlui Vasile Cîţu din funcţia de ministru al finantelor publice, şi-l somez pe Ludovic Orban să-l demită pe acesta, dacă demisia dlui Cîţu nu va fi înaintată în următoarele 48 de ore”, a scris fostul minsitru al Finanţelor Eugen Teodorovici, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Eugen Teodorovici a motivat că Florin Cîţu trebuie să îşi dea demisia, deoarece a sabotat cursul de schimb şi leul a ajuns la un minim istoric, ceea ce înseamnă că vor exista consecinţe, anume rate bancare. Totodată, acesta a afirmat că ministrul Finanţelor s-ar fi întâlnit, în secret, cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale.

„Motivul pentru care cer demisia dlui Cîţu este unul cât se poate de simplu: pentru că a sabotat cursul de schimb (are antecedente aici), leul fiind la un minim istoric, ceea ce se traduce foarte clar în creşteri de facturi, rate bancare. Şi pentru că a avut întâlniri ascunse cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, despre care nu a informat românii şi nu ne-a spus ce a vorbit şi ce a promis în numele statului român”, a argumentat Teodorovici.

„Mai mult decât atât, actualul ministru al finantelor se lăuda că va adopta în primele 24 de ore de la învestire 25 de măsuri “benefice" pentru mediul de afaceri şi realitatea îl contrazice, din nou!Niciuna din acele măsuri anunţate cu surle şi trâmbiţe nu se regăseşte în economie, deci ... încă o minciună!”, a completat fostul ministru al Finanţelor.

Eugen Teodorovici lansează o altă invitaţie la dezbatere, către premierul Ludovic Orban, vineri, la ora 12.00, la BCU, şi speră ca acesta să se prezinte, nu să fugă precum o face Klaus Iohannis.

„În plus, reiau invitaţia de a avea o dezbatere publică despre economia României şi despre finanţele publice cu dl Ludovic Orban – Ludovic I, cum văd că îi place să fie alintat de către Klaus Iohannis. Ca să aibă timp să se pregătească, îl invit în cursul zilei de vineri, ora 12.00, la Biblioteca Centrală Universitară (dacă acolo le place liberalilor să vină). Am speranţa că dl Orban se va dovedi mai bărbat decât dl Cîţu şi nu va fugi de responsabilitata acestei dezbateri publice, aşa cum fuge Iohannis Klaus şi mai sper că nu-şi va organiza propria sa dezbatere într-o cameră cu ecou, aşa cum face încă preşedintele în funcţie, pentru că nu aşa arată o dezbatere adevărată”, a mai zis fostul minsitru.

Social-democratul a mai afirmat că dezbaterea de marţi a lui Klaus Iohannis este, de fapt, un „ceai dansant”, în urma căruia jurnaliştii invitaţi vor fi răsplătiţi, prin „numirea în funcţii influente a noii administraţii” a unor persoane apropiate lor.

„Şi pentru că am tot vorbit despre o dezbatere adevărată: vreau să fie clar pentru toată lumea, în această seară la BCU Klaus Iohannis nu organizează o dezbatere, ci un ceai dansant, unde va dansa printre întrebările catifelate ale “jurnaliştilor săi”, jurnalişti care vor fi răsplătiţi, prin numirea unor persoane apropiate lor în funcţii influente în noua administraţie, în funcţie de cât de bine reuşesc să spele imaginea unei mandat ratat de 5 ani”, a conchis Teodorovici.

Florin Cîţu a anunţat joi că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracţional organizat în domeniul financiar de către persoane din PSD, care au folosit două variante de buget, asemenea gansterului Al Capone. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici