Eurodeputat PNL: La audierea din Parlamentul European s-a văzut foarte clar că Europa nu crede în manipulările PSD-ALDE

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat, marţi, după audierile candidaţilor pentru funcţia de procuror-şef european că ”s-a văzut foarte clar că Europa nu crede în manipulările PSD-ALDE” şi că social-democraţii au folosit toate mijloacele pentru a afecta şansele candidatului român.

1092 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat PNL: La audierea din Parlamentul European s-a văzut foarte clar că Europa nu crede în manipulările PSD-ALDE

Eurodeputat PNL: La audierea din Parlamentul European s-a văzut foarte clar că Europa nu crede în manipulările PSD-ALDE

”În toată procedura de selecţie pentru Procurorul şef european ne-am bătut cu PSD-ul, iar astăzi i-am învins! PSD-ul a folosit toate mijloacele pentru a afecta şansele candidatului român de a ajunge primul Procuror şef european. Miniştrii PSD-ALDE au vorbit candidatul român de rău în Consiliu, iar europarlamentarii PSD-ALDE i-au pus doamnei Kovesi beţe în roate în Parlamentul European”, a scris pe Facebook europarlamentarul PNL/PPE Siegfried Mureşan.

El a mai spus că europarlamentarii din Partidul Naţional Liberal au spus din prima zi că susţin candidatura Laurei Codruţa Kovesi şi că se vor ”bate” pentru ea.

”Am spus ca vom convinge Grupul PPE şi cat mai mulţi europarlamentari din celelalte grupuri. Am spus întregii Europe despre dezinformările şi manipulările PSD-ALDE. Astăzi la audierea din Parlamentul European s-a văzut foarte clar că Europa nu crede în manipulările PSD-ALDE. Doamna Kovesi s-a prezentat foarte bine, a răspuns convingător şi precis tuturor întrebărilor şi a obţinut cele mai multe voturi în această seară în Comisia de Control Bugetar. Mâine dimineaţă (miercuri dimineaţă - n.r.) vom fi la votul din Comisia LIBE şi o vom vota şi acolo”, a conchis Mureşan.

Laura Codruţa Kovesi a obţinut 12 voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, care a votat marţi seara candidatul pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European. Pe locul doi a fost Francois Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter a primit un vot. Votul este unul consultativ.

Comisia LIBE urmează să dea miercuri un vot, la ora 12.00, ora României.

Parlamentul European şi Consiliul UE vor numi de comun acord procurorul-şef european, iar Conferinţa Preşedinţilor ar urma să fie informată despre rezultatul audierii înainte de viitoarea sa reuniune de la 7 martie 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici