Eurodeputatul PSD Ţapardel: Iohannis are propria agendă publică. Duce cinismul pe cele mai înalte culmi

Eurodeputatul PSD Claudia Ţapardel a afirmat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis „duce cinismul pe cele mai înalte culmi”, iar prin retrimirea bugetului la Parlament urmăreşte blocarea Guvernului.

111 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul PSD Ţapardel: Iohannis are propria agendă publică. Duce cinismul pe cele mai înalte culmi

Eurodeputatul PSD Ţapardel: Iohannis are propria agendă publică. Duce cinismul pe cele mai înalte culmi

"Curtea Constituţională a respins obiecţia de neconstituţionalitate ridicată de preşedintele Klaus Iohannis împotriva legii bugetului de stat pe 2019. În ciuda deciziei CCR, şeful statului continuă în mod cinic războiul cu românii şi decide să retrimită bugetul la Parlament, cu efecte devastatoare la adresa României. Nimeni şi nimic nu pare să nu-l mai oprească pe Klauss Iohannis din tentativa sa de a arunca ţara în haos. Nici măcar judecătorii CCR nu au reuşit să îl convingă pe Iohannis că trebuie să promulge cea mai importantă lege a acestei ţări, fără de care românii nu pot primi pensii şi salarii mărite şi fără de care România nu se poate dezvolta. Este tot mai clar că preşedintele Iohannis, care duce cinismul pe cele mai înalte culmi, are propria agendă publică, iar pe această agendă se află un singur punct: blocarea guvernului", a declarat Claudia Ţapardel, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Aceasta a explicat că şeful statului amână măsurile pe care actuala coaliţie doreşte să le ia pentru a creşte nivelul de trai al românilor.

"Retrimiterea bugetului de stat în Parlament nu face decât să amâne toate măsurile pozitive, prin care actuala coaliţie de guvernare doreşte să crească nivelul de trai al românilor, dar şi punerea în aplicare a celui mai ambiţios program de investiţii în infrastructură, educaţie şi sănătate. Ce câştigă preşedintele Klaus Iohannis prin această atitudine? Absolut nimic! În schimb, românii asistă neputincioşi la acest război fără sfârşit declanşat de la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klauss Iohannis nu înţelege că la guvernare nu se află <<Guvernu său>>, care a eşuat lamentabil cât a fost la guvernare, ci o coaliţie care guvernează pentru români şi pentru această ţară. Acesta este şi motivul pentru care actualul şef al statului face orice doar pentru a pune beţe în roate. Este foarte uşor să stai pe margine şi să arunci cu pietre, aşa cum face Iohannis, care a dovedit în cei 5 ani de mandat că nu ştie decât să dărâme ce construiesc alţii", a completat Ţapardel.

Ea a adăugat faptul că cel mai grav lucru este că şeful statului mai vrea un mandat, argumentând că acesta este un preşedinte "mai toxic" decât Traian Băsescu.

"Din păcate, preşedintele Klaus Iohannis va rămâne în istoria României ca un preşedinte chiar mai toxic decât Traian Băsescu. Nici măcar Băsescu nu bloca Guvernarea, aşa cum o face Iohannis, iar cel mai grav lucru este că actualul şef al statului mai vrea un mandat la Cotroceni. Din fericire, România va avea un alt preşedinte la sfârşitul acestui an, un preşedinte care să pună pe primul loc dezvoltarea ţării şi care să nu ducă războaie împotriva propriilor cetăţeni", a conchis eurodeputatul PSD.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019, însă a admis obiecţia sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

După decizia CCR, şeful statului a afirmat că bugetul rămâne unul bazat pe cifre false şi pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România face parte. Iohannis a mai spus că va retrimite Legea bugetlului de stat pentru reexaminare în Parlament. Pe de altă parte, Legislativul îi va trimite înapoi la promulgare preşedintelui bugetul în aceeaşi formă, a anunţat Florin Iordache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici