Viorel Cataramă, despre Iohannis: Atacarea la Curtea Constituţională a Legii bugetului reprezintă un abuz

Viorel Cataramă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că şeful statului Klaus Iohannis a încălcat legea, iar atacarea la CCR a Legii bugetului reprezentând un abuz. Preşedintele Dreptei Liberale a adăugat că Iohannis nu poate cere cuiva să respecte legea, atunci când el însuşi o încalcă.

1996 afișări
Imaginea articolului Viorel Cataramă, despre Iohannis: Atacarea la Curtea Constituţională a Legii bugetului reprezintă un abuz

Cataramă, despre Iohannis: Atacarea la Curtea Constituţională a Legii bugetului reprezintă un abuz

„Dreapta Liberală condamnă cu fermitate încălcarea legii de către preşedintele Klaus Iohannis. În fapt, atacarea la Curtea Constituţională a Legii bugetului reprezintă un abuz de drept material şi procesual (sancţionat ca atare atât de art.15 din Codul Civil cât şi de art.12 din Codul de Procedura Civilă), întrucât este de natura evidenţei că în această cale puteau fi invocate exclusiv încălcări ale dispoziţiilor Constituţiei”, a declarat Viorel Cataramă, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Acesta mai spune că bugetul promovat de PSD-ALDE este unul antinaţional, care distruge sectorul privat, însă persoanele care clamează pentru respectarea legii ar trebui să o respecte la rândul lor.

„Este adevărat, bugetul promovat şi adoptat de socialiştii grupaţi în PSD şi ALDE este antinaţional, cu tendinţa clară de distrugere a sectorului privat şi a exporturilor şi cu dedicaţie evidentă către clientelă politică, fiind îngropat în cheltueli imense cu protecţia socială şi avantaje nemeritate pentru aristocraţia bugetară, dar persoanele şi forţele politice care clamează respectarea legii, trebuie să fie primele care să ţină cont de ea! Nu poţi cere cuiva să respecte legea atunci când tu o încalci cu bună ştiinţă, numai din raţiuni electorale”, a conchis Cataramă.

Reacţia preşedintelui Dreptei Liberale vine în contextul în care Klaus Iohannis a sesizat CCR cu privire la Legea bugetului pentru 2019, iar judecătorii Curţii au respins, miercuri, obiecţia şefului statului. Pe de altă parte, CCR a admis obiecţia sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Totodată, Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că retrimite Legea bugetului în Parlament pentru ca acesta să fie corectat, rămânând însă „bugetul ruşinii”. Legislativul îi va trimite preşedintelui spre promulgare, în aceeaşi formă, Legea bugetului, a spus deputatul PSD Florin Iordache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici