Europarlamentar PNL: România riscă să fie sancţionată dur tocmai dacă Băsescu nu respectă votul de la alegeri

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a susţinut joi că România riscă să fie "sancţionată dur" tocmai în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu nu va respecta votul de la alegerile parlamentare şi va refuza nominalizarea lui Victor Ponta ca premier din partea USL.

426 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PNL: România riscă să fie sancţionată dur tocmai dacă Băsescu nu respectă votul de la alegeri

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"România riscă să fie sancţionată dur tocmai dacă Traian Băsescu nu va respectă voinţa românilor, aşa cum va fi ea reflectată în rezultatul votului, şi dacă, în condiţiile în care USL va obţine peste 50%, nu-l va desemna pe Victor Ponta premier (...) Toate aceste declaraţii iresponsabile pe care Traian Băsescu le-a tot făcut în ultima vreme nu au făcut altceva decât să creeze nelinişti în rândul liderilor europeni şi să stârnească deja reacţii la nivel european", a susţinut europarlamentarul PNL.

Mănescu a mai precizat că propunerea lui Victor Ponta pentru poziţia de prim-ministru din partea USL va veni în urma unui vot popular dat la alegeri în acest sens, câtă vreme din partea ARD nu a fost anunţat public un candidat pentru această poziţie.

"Traian Băsescu trebuie să înţeleagă un lucru. Dacă USL va câştiga peste 50% din mandatele în Parlament, va trebuie să îl nominalizeze pe Victor Ponta drept premier, pentru că Victor Ponta a fost validat drept propunerea USL pentru funcţia aceasta prin congresele reunite ale tuturor partidelor componente ale USL-ului şi, prin urmare, noi spunem că românii vor alege în cunoştinţă de cauză. Voturile pentru USL sunt deopotrivă voturi în favoarea programului nostru de guvernare pe care noi l-am propus, dar şi o acceptare a lui Victor Ponta drept viitor prim-ministru", a mai declarat Mănescu.

De asemenea, europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, a invocat declaraţia ambasadorului SUA privind coabitarea pe scena politică.

"Ce poate să însemne coabitare civilizată şi stabilă dacă nu respecţi voinţa poporului şi nu ţii cont de prevederile constituţionale? Poate să existe coabitare civilizată şi stabilă fără respectarea Constituţiei şi a votului cetăţenilor care vin pe 9 decembrie? Cum poate fi gândită o coabitare stabilă şi civilizată dacă majoritatea în Parlament decide că Victor Ponta va fi prim-ministrul României şi tu opui majorităţii din Parlament pentru că tu eşti Traian Băsescu şi nu vrei. Prin urmare, inclusiv prietenul lui Traian Băsescu îi spune că e obligat dacă votul pe 9 decembrie va fi în favoarea USL – şi toate sondajele arată USL în jur de 60-62% - e obligat să-l numească pe Victor Ponta prim-ministru", a susţinut Ivan.

În plus, europarlamentarul PSD a susţinut că în teritoriu candidaţii ARD nu mai cred în şansele lor la alegerile parlamentare şi nu-şi mai fac campanie.

"Nu există ARD-ul, nu există PDL-ul, candidaţii lor nu-şi mai fac campanie, nu mai cred în şansele lor, prin urmare încearcă domnul Blaga să le spună că Victor Ponta nu va mai fi prim-ministru. Traian Băsescu iese disperat şi spune că nu-l va pune pe Victor Ponta, să le creeze iluzia falsă că mai au o şansă. Nu au nicio şansă", a mai afirmat Ivan.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

"ACUM LIVE VIDEO pe www.prosport.ro: Gala ProSport! Am strâns tot ce are mai bun sportul românesc într-un singur loc"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici