Preda: Numirea lui Ponta nu poate fi evitată dacă au majoritatea/Blaga: Băsescu va lua decizia bună

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda susţine, într-un interviu, că dacă USL va avea majoritatea după alegeri, va fi imposibilă evitarea numirii lui Victor Ponta ca premier, preşedintele PDL, Vasile Blaga, replicând că preşedintele Traian Băsescu "va lua decizia cea bună".

257 afișări
Imaginea articolului Preda: Numirea lui Ponta nu poate fi evitată dacă au majoritatea/Blaga: Băsescu va lua decizia bună

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Dacă USL va avea majoritatea, va fi imposibilă evitarea numirii lui Ponta. Atunci când preşedintele spune că nu-l va mandata pe şeful PSD, el îşi exprimă speranţa că USL nu va obţine mai mult de jumătate din mandate. Cred că nu-i putem cere lui Traian Băsescu să înfrunte o nouă suspendare. Cine susţine altceva, iubeşte execuţiile", a spus Cristian Preda, într-un interviu pentru Ziare.com.

La rândul său, liderul ARD Vasile Blaga a declarat, întrebat în legătură cu afirmaţiile lui Cristian Preda, că pe el îl cheamă "Blaga", nu "Preda", şi că este absolut convins că preşedintele "va lua decizia cea mai bună".

"Pe mine mă cheamă Blaga nu Preda. Preşedintele României are la dispoziţie art. 103 din Constituţie şi sunt absolut convins că va lua decizia cea mai bună", a spus Vasile Blaga, întrebat dacă este de acord cu declaraţiile lui Preda.

Întrebat dacă declaraţia lui Preda face rău ARD, Blaga a răspuns: "Noi ştim că avem colegi foarte inteligenţi. Buni analişti politici, dar în acelaşi timp cred că ar trebui canalizate toate eforturile spre a coagula toate forţele alianţei pentru obţinerea acelui scor pe care ni l-am propus de 25-30%."

Pe de altă parte, întrebat despre afirmaţiile lui Crin Antonescu potrivit cărora Traian Băsescu riscă a treia suspendare în cazul în care nu nominalizează un premier de la USL, Blaga a răspuns "atât poate" liderul PNL, pe care nu l-ar deranja încă o perioadă de instabilitate politică.

"Antonescu atâta poate. Încă o instabilitate politică nu cred că l-ar deranja, dar ar fi cel mai mare păcat pentru România. Unde am junge din nou? Unde ar ajunge România? Ce se va întâmpla cu leul, cu inflaţia, cu UE? (...) Aşa crede dânsul că face bine României", a spus Blaga.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici