Evghenia Timoşenko a sosit la Congresul PPE. Fiica fostului premier al Ucrainei a fost întâmpinată de Elena Băsescu

Evghenia Timoşenko, fiica fostului prim-ministru al Ucrainei Iulia Timoşenko, a fost întâmpinată, miercuri, la Palatul Parlamentului, unde se desfăşoară Congresul PPE, de fiica preşedintelui Traian Băsescu, europarlamentarul PDL Elena Băsescu.

1400 afișări
Imaginea articolului Evghenia Timoşenko a sosit la Congresul PPE. Fiica fostului premier al Ucrainei a fost întâmpinată de Elena Băsescu

Evghenia Timoşenko a sosit la Congresul PPE. Fiica fostului premier al Ucrainei a fost întâmpinată de Elena Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elena Băsescu a condus-o pe Evghenia Timoşenko spre sala în care se ţine Congresul PPE.

Înainte de a ajunge în acea sală, fiica Iuliei Timoşenko a fost salutată şi de către preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Evghenia Timoşenko a declarat că la întâlnirea cu Traian Băsescu va avea ocazia să discute şi să asculte sfaturile şi opiniile preşedintelui în legătură cu situaţia din Ucraina.

"O să avem o întâlnire şi o recepţie cu preşedintele Traian Băsescu în această după-amiază şi o să putem să discutăm şi să ascultăm sfaturile şi opiniile sale în legătură cu situaţia din Ucraina", a precizat fiica Iuliei Timoşenko întrebată dacă Traian Băsescu i-a promis ajutor.

Preşedintele Traian Băsescu o va primi, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Evghenia Timoşenko, fiica fostului prim-ministru din Ucraina, Iulia Timoşenko, condamnată anul trecut în ţara vecină la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

Primirea Evgheniei Timoşenko, fiica în vârstă de 31 de ani a fostului premier ucrainean, face parte din programul public al preşedintelui Băsescu pentru miercuri, 17 octombrie, când la Bucureşti se desfăşoară şi Congresul PPE, la care şeful statului va participa, în calitate de invitat, în cursul după-amiezii, după cum a anunţat Preşedinţia.

După încarcererea Iuliei Timoşenko în august 2011, Evghenia Timoşenko a întreprins o campanie în favoarea eliberării mamei sale, ea vizitând în ultimul an mai multe capitale importante, cum ar fi Berlin, Paris şi Washington, fiind prezentă inclusiv la Strasbourg, la CEDO, la audierile privind cazul fostului premier ucrainean.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici