Video EXCLUSIV - Kelemen: Remanierea trebuie discutată la ora 8.00 şi făcută la 8.30. Ora 8.00 nu a venit - VIDEO

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că în coaliţie nu s-a discutat "niciodată" despre schimbarea premierului, iar în privinţa remanierii a spus că aceasta trebuie discutată la ora 8.00 şi făcută la 8.30, dar că "ora 8.00 nu a venit".

499 afișări

Întrebat cât timp crede că mai rămâne Emil Boc premier, Kelemen Hunor a declarat:

"Asta depinde doar de Emil Boc şi de PDL. Noi nu am cerut niciodată schimbarea premierului, chiar am colaborat bine cu premierul Emil Boc şi noi considerăm că în continuare el, ca preşedinte de partid, poate rămâne premier, dar va depinde de el, de PDL şi nu de noi".

Preşedintele UDMR a susţinut că în coaliţie nu s-a discutat "niciodată" despre schimbarea premierului şi nici despre remaniere.

"Despre remaniere nu am discutat. Noi, de fiecare dată, am spus că o remaniere trebuie făcută după o analiză serioasă. Sigur, se poate face o analiză serioasă la jumătatea anului, după un an şi jumătate de guvernare în această coaliţie, dar acest lucru trebuie făcut de premier şi discutat la ora 8.00 şi la ora 8 şi jumătate trebuie făcută remanierea, nu se poate prelungi aşa. Până la această oră nu am discutat, deci ora 8.00 nu a venit", a afirmat Kelemen.

Întrebat dacă UDMR a avut discuţii cu preşedintele Traian Băsescu pe aceste teme, având în vedere că ideea oportunităţii schimbării premierului a fost lansată chiar de şeful statului, liderul UDMR a răspuns:

"Cu preşedintele, noi, când există teme de discuţie, le discutăm de fiecare dată. Atât pot să vă spun".

Kelemen Hunor a mai spus că nu discută "foarte des" cu şeful statului, ci atunci "când este necesar".

Întrebat aproximativ de câte ori s-a întâlnit cu şeful statului de când a fost ales preşedinte al UDMR, în urmă cu trei luni, Kelemen Hunor a spus: "Nu pot să vă dau un răspuns, că nu am făcut un inventar, dar ne-am întâlnit în multe ipostaze. Deci, am vorbit la telefon, ne-am întâlnit".

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, pentru scurt timp, marţi seară, la sediul central al PDL, cu miniştri şi cu secretari de stat.

De asemenea, premierul s-a întâlnit, marţi, la Cotroceni, cu şeful statului. Întâlnirea a avut loc în condiţiile în care se vehiculează informaţii conform cărora va avea loc în maximum o săptămână o remaniere guvernamentală şi în condiţiile în care este necesară numirea unui nou titular la Ministerul Muncii. De asemenea, există informaţii potrivit cărora este posibil ca Emil Boc să-şi depună mandatul de prim-ministru.

România are un guvern cu un prim-ministru, iar coaliţia este stabilă, deci lucrurile merg mai departe, a declarat Emil Boc, marţi, răspunzând unei întrebări legate de o eventuală remaniere.

Premierul Emil Boc a refuzat să răspundă, miercuri, întrebărilor presei privind situaţia politică actuală, spunându-le jurnaliştilor că trebuie să se obişnuiască "cu un altfel de prim-ministru", care nu va mai susţine declaraţii de presă în orice loc, în orice moment şi despre orice subiect.

"Va trebui să vă obişnuiţi cu un altfel de prim-ministru, care nu mai dă declaraţii în orice loc, în orice moment, despre orice şi oricum. Aşa că v-aş ruga să înţelegeţi că asta este rigoarea funcţiei pe care o am", le-a spus Boc jurnaliştilor care îl întrebau despre remanierea Guvernului şi conţinutul discuţiilor sale de marţi cu preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici