Falcă: La Arad continuăm colaborarea cu PPDD şi UDMR, fără schimbări în conducerea Primăriei şi a Consiliului Judeţean

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, vineri, că în Consiliul Local Arad şi Consiliul Judeţean continuă colaborarea cu PPDD şi UDMR, care participă în prezent la formarea majorităţii împreună cu PDL, iar viceprimarii şi vicepreşedinţii CJ nu vor fi schimbaţi.

200 afișări
Imaginea articolului Falcă: La Arad continuăm colaborarea cu PPDD şi UDMR, fără schimbări în conducerea Primăriei şi a Consiliului Judeţean

Gheorghe Falca (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Liderul democrat-liberal judeţean din Arad, Gheorghe Falcă, membru în comisia naţională de negociere dintre PNL şi PDL, a declarat, într-o conferinţă de presă, că la nivelul Consiliului Local Arad şi al Consiliului Judeţean (CJ) nu va fi necesară formarea unei noi majorităţi, în urma proiectului de unificare a dreptei iniţiat de PDL şi PNL.

Potrivit lui Falcă, în cele două consilii se va continua colaborarea cu PPDD şi UDMR, care sunt parte din majoritatea formată cu PDL după alegerile locale din 2012.

"Nu se pune nici problema schimbării viceprimarilor din Arad sau a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean", a precizat Falcă.

El a spus că, în alte judeţe, colaborarea cu PNL a început imediat după anunţul făcut de liderii centrali privind proiectul de unificare a dreptei, iar în Arad prima întâlnire cu liderii PNL va avea loc săptămâna viitoare.

Referitor la modul de stabilire a conducerii judeţene după fuziunea prin comasare cu PNL, Falcă a declarat că va exista paritate, iar liderii judeţeni actuali ai partidelor vor fi preşedinte şi preşedinte executiv în viitoarea formaţiune.

Întrebat despre posibilitatea cooptării PMP şi FC în proiectul de unificare a dreptei, Gheorghe Falcă a spus că aceste partide trebuie înainte să fuzioneze prin absorţie fie cu PDL, fie cu PNL.

"PNL şi PDL fuzionează prin comasare, iar procedura a început. Cine doreşte să vină în această costrucţie, care este deschisă partidelor politice, societăţii civile, trebuie să vină prin fuziune, prin absorbţie cu unul dintre cele două partide ale noastre", a declarat Falcă.

Despre viitoarea construcţie de dreapta, Falcă a spus că va fi prima după 1990 care nu va fi sub formă de alianţă, "pentru a avea credibilitate".

Liderul PDL Arad s-a referit şi la campania sa de unificare a dreptei.

"Mă bucur că ceea ce am cerut de un an şi jumătate, ce am spus în interiorul partidului cu referire la unificarea dreptei, în special în competiţia cu domnul Predoiu, a intrat în procedură. Astăzi cred că eu sunt unul dintre câştigătorii competiţiei (pentru desemnarea candidatului PDL la prezidenţiale - n.r.), pentru că ce am propus eu în dezbateri astăzi se împlineşte", a declarat Falcă.

În Arad, cei doi vicepreşedinţi ai CJ sunt de la PDL şi PPDD, iar viceprimarii municipiului sunt de la UDMR şi PPDD.

Componenţa CJ Arad este următoarea: PDL - 13 mandate, PSD - 9 , PNL - 3, PPDD - 3, PC - 3, UDMR - 2. Preşedintele CJ, Nicolae Ioţcu, este de la PDL, iar vicepreşedinţii, Adrian Ţolea şi Remus Guţu, sunt membri ai PDL, respectiv PPDD.

Componenţa CL Arad este: PDL - 10 mandate, PSD - 4 , PNL - 3, PPDD - 2, PC - 2, UDMR - 2. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este de la PDL, iar viceprimarii, Levente Bognar şi Cătălin Ţiţirigă, sunt de la UDMR, respectiv PPDD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici