Fenechiu: Cataramă vrea să ducă PNL la guvernare, asta nu înseamnă că vom fi şi la putere

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat, sâmbătă, că Viorel Cataramă, care şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al partidului, propune ca PNL să intre la guvernare, fără ca acest lucru să însemne automat că partidul va fi şi la putere.

24 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Cataramă vrea să ducă PNL la guvernare, asta nu înseamnă că vom fi şi la putere

Fenechiu: Cataramă vrea să ducă PNL la guvernare, asta nu înseamnă că vom fi şi la putere (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Relu Fenechiu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Viorel Cataramă propune intrarea PNL la guvernare, însă acest lucru nu înseamnă că partidul va fi cu adevărat la putere.

"Una e să fii la putere şi alta să intri într-o alianţă de guvernare. Cataramă propune o alianţă de guvernare alături de PDL, dar e posibil să nu fim la putere", a spus Fenechiu.

Liderul liberal a adăugat că până în prezent nu a existat nicio propunere instituţionalizată făcută de PDL pentru intrarea PNL în guvern.

"Nu am fost niciodată împotriva intrării la guvernare, dar important este cum o facem. Am auzit şi eu că ni s-ar oferi printre altele Ministerul Muncii, dar ar trebui stabilit dinainte fondurile alocate acestui minister. Altfel, cei de la PDL ne vor arăta cu degetul şi vor spune că liberalii sunt la Ministerul Muncii, din cauza lor sunt probleme sociale", a afirmat Relu Fenechiu.

Şeful PNL Iaşi a adăugat că scrisoarea sa pe care a adresat-o premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu a vizat tocmai ca PDL să spună clar condiţiile în care PNL ar participa într-un eventual guvern cu democrat-liberalii, adăugând că şefii PDL "nu doresc parteneri, ci complici la adâncirea crizei".

"Noi nu dorim asta. Toate măsurile lor sunt de adâncire a crizei, şi nu de a ieşi din ea", a spus Fenechiu.

Liderul liberal a mai spus că Viorel Cataramă i-a fost un idol în anul 1996, când l-a cunoscut, însă între timp partidul a evoluat.

"Îl cunosc pe Cataramă din 1996, când mi-a fost un idol. Între timp, partidul a evoluat. PNL Iaşi îl va susţine pe Crin Antonescu la şefia partidului", a declarat Relu Fenechiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici