Fenechiu: Dorim ca înţelegerile judeţene între PPDD şi PSD să se facă doar acolo unde este posibil

Liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu, a declarat, marţi, că parlamentarii PPDD doresc ca înţelegerile judeţene între PPDD şi PSD să se facă doar acolo unde este posibil, arătând că până azi Liviu Dragnea şi Victor Ponta nu au spus că ar fi problemă cu acest lucru.

245 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Dorim ca înţelegerile judeţene între PPDD şi PSD să se facă doar acolo unde este posibil

Daniel Fenechiu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În planul înţelegerilor judeţene, noi ne dorim ca acestea să se facă acolo unde sunt posibile colaborările. La Braşov nu există o problemă, nu se puteau face majorităţi PPDD-PSD şi noi nu dorim să fim o anexă la PSD şi nu înţelegem să fim în opoziţie că PSD este în opoziţie", a afirmat Fenechiu, întrebat în legătură cu afirmaţiile lui Liviu Dragnea că nu pot fi acceptate situaţiile precum cea de la Braşov, unde PPDD a făcut majoritate cu PNL.

"La Braşov nu se pot face majorităţi cu PSD. (...) Până ieri nu au avut nicio problemă de acest gen. Până astăzi nu i-aţi auzit pe Liviu Dragnea şi Victor Ponta, nu s-au exprimat că e o problemă dacă în anumite zone se întâmplă anumite lucruri. Sunt alte tipuri de probleme în coaliţie şi se încearcă punerea de presiune pe PPDD, pentru că nu cred că situaţii precum cea de la Braşov ajută PSD", a adăugat el.

Fenechiu a spus că negocierile dintre PPDD şi PSD continuă şi că după finalizare vor fi supuse aprobării conducerii PPDD.

El a mai spus că nu este un susţinător al unei astfel de alianţe, dar este un om de echipă şi se supune deciziei partidului.

"O astfel de decizie nu este a mea sau a 5 oameni, ci a întregii conduceri. Nu putem discuta pe ce zicea domnul Dragnea, domnul Dragnea discută pe ceea ce zice PSD", a mai spus Fenechiu.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că social-democraţii privesc cu mare atenţie ceea ce întreprinde PPDD în teritoriu, el arătând că dacă formaţiunea va continua să schimbe viceprimarii PSD, aşa cum s-a întâmplat la Braşov, nu vor mai exista discuţii pe tema colaborării.

Viceprimarul PSD din municipiul Braşov, Răzvan Popa, a fost schimbat din funcţie, joi, în cadrul şedinţei Consilului Local, acesta fiind înlocuit cu Adina Alexandrina Durbacă (PPDD).

La şedinţa ordinară de joi a CL Braşov, 16 consilieri locali de la PDL, PNL, PPDD şi FDGR au propus să fie introdusă pe ordinea de zi schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD, Răzvan Popa. Consilierii locali au făcut această propunere ca urmare a alianţei dintre PDL şi PNL. După supunerea la vot, s-au înregistrat 17 voturi "pentru", trei "împotrivă" şi trei abţineri, Răzvan Popa fiind astfel schimbat din funcţie.

În locul lui Popa a fost aleasă Adina Alexandrina Durbacă (PPDD), cu 18 voturi "pentru" şi trei "împotrivă", fiind pentru prima dată când Braşovul are un viceprimar femeie. Răzvan Popa, în vârstă de 36 de ani, este vicepreşedinte al PSD Braşov şi a fost ales viceprimar în iunie 2012. El a fost jurnalist până în 2004, când s-a înscris în PSD, fiind purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene braşovene. Adina Alexandrina Durbacă este avocat în Baroul Braşov şi consilier local din partea PPDD, începând din iulie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici