Firea: Ambasadorii români de la Berlin, Paris şi Chişinău blochează intenţionat procesul de vot

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, susţine că ambasadorii români, precum şi membrii din ambasade, în special cele din Berlin, Paris şi Chişinău, blochează în mod intenţionat procesul de vot, ea solicitându-le să uite că au fost numiţi de Traian Băsescu şi să-şi facă datoria faţă de români.

1526 afișări
Imaginea articolului Firea: Ambasadorii români de la Berlin, Paris şi Chişinău blochează intenţionat procesul de vot

Gabriela Firea (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"PSD atrage atenţia asupra unor elemente care ridică suspiciuni de fraudă la secţiile din Berlin, Paris şi Chişinău. Ambasadorii şi membrii din ambasade, precum şi preşedinţii secţiilor de vot fac presiuni asupra celor care se ocupă de organizarea alegerilor cu scopul de a perturba buna organizare a votului", a susţinut Firea.

Ea a precizat că ambasadorii români în străintate îi reprezintă pe români şi a arătat că ar fi bine să uite că au fost numiţi de Traian Băsescu în aceste funcţii, ea solicitându-le să-şi facă datoria cu onestitate şi profesionalism.

Firea a menţionat că reprezentanţii alianţei PSD-UNPR-PC au semnalat comportamente dubioase ale reprezentanţilor ambasadelor din Paris şi Berlin care amintesc de modul în care s-a acţionat cu ocazia votului din 2009.

"Avem infomaţii că azi se forţează procedurile în aceste secţii cu intenţii clare de fraudare a votului. Cererm autorităţilor responsabile să verifice aceste aspecte, iar acolo unde e cazul să aplice legea. E foarte important ca votul românilor din diaspora şi din ţară să nu fie afectat de suspiciuni", a spus Firea.

Ea a arătat că la sediul central al PSD s-au primit telefoane de la "simpatizanţi care stau la cozi în ploaie, în frig" şi au sentimentul că sunt blocaţi să voteze şi că se blochează intenţionat procesul electoral.

"Am făcut apel la ambasadori să uite că au fost numiţi de Traian Băsescu şi să înlesnească românilor să voteze uşor", a mai spus Firea.

Ea a arătat că alţi simpatizanţi au transmis PSD că şi în Regie sunt probleme similare, votul acestora fiind îngreunat de preşedinţii secţiilor de votare, care solicită completarea în faţa lor a declaraţiilor pe proprie răspundere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici