Florea:Nu e de vină Blaga, nu sunt de acord ca fiecare lider supărat să iasă pe gard să cotcodăcească

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea afirmă că ARD trebuia făcută cu un an mai devreme, însă "nu e de vină Blaga", şi că nu este de acord ca "fiecare lider supărat să iasă pe gard să cotcodăcească", în timp ce liderul PDL Arad, Gheorghe Seculici, spune că este prematur să se dea verdicte.

156 afișări
Imaginea articolului Florea:Nu e de vină Blaga, nu sunt de acord ca fiecare lider supărat să iasă pe gard să cotcodăcească

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că este nevoie de o "analiză pertinentă a unui parcurs îndelung" al PDL şi de soluţii, pentru ca partidul să fie capabil să recâştige încrederea "celor 60 la sută care stau departe".

Florea a subliniat că nu dă vina pe nimeni pentru rezultatul obţinut de PDL în alegerile generale şi că nu este de acord ca "fiecare lider supărat să iasă pe gard să cotcodăcească".

"Nu cred că cei care devin foarte vocali acum au vreo raţiune sau vreo soluţie. PDL plăteşte acum pentru că n-a ştiut să-şi ia ca partener naţiunea română, nu naţiunea televizată, cu scenarii ieftine de la televizor. Va trebui să fie capabil să recâştige încrederea celor 60 la sută care stau departe. Eu nu dau vina pe nimeni, cred că PDL a făcut corect ARD, dar aceasta trebuia făcută cu un an mai devreme. Pentru aceasta, însă, nu e de vină Blaga. Nu sunt de acord ca fiecare lider supărat să iasă pe gard să cotcodăcească. Să vorbească în nume personal, în numele familiilor lor, nu al partidului. Partidul trebuie să discute, să facă o analiză cu uşile închise şi după aceea pot să fie suficient de vocali toţi", a spus Florea, întrebat despre despre declaraţiile primarului Aradului, Gheorghe Falcă, care a susţinut că Vasile Blaga trebuie să-şi depună mandatul întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins de PDL.

Prim-vicepreşedintele PDL a arătat că mandatele liderilor sunt la dispoziţia forurilor de partid, însă el nu crede că mandatul său ori cel al lui Blaga este important. Florea a subliniat că merge la şedinţa convocată la Bucureşti pentru o analiză serioasă şi pentru soluţii.

"Mandatele noastre sunt la dispoziţia forurilor de partid. Acest partid nu s-a dus dracului la alegerile generale, trebuie o analiză pertinentă a unui parcurs îndelung, cine ne-a sancţionat, că a fost 40 la sută prezenţă la vot, mare parte naţiunea televizată. Nu cred că e cazul să dăm bezele transcarpatice cu ce e de făcut, n-avem timp. Eu mă duc să fac o analiză serioasă a ceea ce s-a întâmplat. Ştiam foarte clar că va fi absenteism, ştiam că există naţiunea televizată, care mâine le va lua gâtul lor. Problema e ce facem pe termen mediu şi lung şi legat de valorile de dreapta. Asta se discută, nu că mandatul meu sau al lui Blaga e important sau neimportant", a spus Florea.

La rândul său, preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, care este socrul lui Gheorghe Falcă, întrebat a spus că este prematur să se dea verdicte, fiind necesară o analiză în partid.

"Cred că este prematur să dăm verdicte. Prima dată trebuie să facem o analiză a alegerilor pentru că, într-adevăr, rezultatele nu sunt mulţumitoare. Această analiză va avea loc vineri, cu prilejul Colegiului Director, la Bucureşti. Apoi, în urma unor decizii colective, vom vedea pe ce drum vom merge, care va fi viitorul formaţiunii noastre politice", a declarat Seculici pentru corespondentul MEDIAFAX.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi purtător de cuvânt al filialei PDL, a declarat, luni, că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind "o chestie de onoare", pentru a se porni discuţii privind o mişcare de dreapta.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, întrebat despre o eventuală demisie din funcţie în urma rezultatelor la scrutinul parlamentar, că el şi-a dat demisia de la PDL Bucureşti în urma alegerilor locale din 2008, de la MAI, dar acum este "o situaţie mai complicată".

"Eu, când am pierdut alegerile pentru Bucureşti mi-am dat demisia, la Ministerul de Interne mi-am dat demisia, asta este o situaţie mai complicată", a spus Blaga.

În opinia sa, o convenţie extraordinară a partidului ar fi oportună în primăvară.

În urma alegerilor de duminică, ARD a obţinut 16,52% din voturi pentru Camera Deputaţilor 16,72% din voturi la Senat.  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici