Florin Cîţu: România, afectată de efectele sancţiunilor împotriva Rusiei, situaţia economică s-a deteriorat

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, la RFI, că România este prinsă pe picior greşit de unda de şoc a sancţiunilor împotriva Rusiei şi că situaţia economică s-a deteriorat grav în ianuarie.

16374 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: România, afectată de efectele sancţiunilor împotriva Rusiei, situaţia economică s-a deteriorat

Liberalul Florin Cîţu susţine că România nu a fost pregătită pentru unda de şoc a sancţiunilor occidentale împotriva Rusie. Efectele se văd în economie care s-a deteriorat grav în luna ianuarie, apreciază liderul PNL.

„Din păcate, situaţia economică s-a deteriorat grav în România în luna ianuarie şi ne prinde puţin această undă de şoc cam nepregătiţi, zic eu, din punct de vedere economic, cu o execuţie bugetară care arată clar că ne împrumutăm pentru cheltuieli curente, cu cheltuieli cu dobânzi care au crescut de trei ori mai mult decât anul trecut, cu rambursări de TVA mai mici, ceea ce înseamnă companiile româneşti iarăşi sunt puse în situaţii de finanţare. Deci ar trebui să fim mult mai atenţi, pentru că în astfel de situaţii e bine să ai şi o economie sănătoasă, ca să poţi să şi impuni sancţiuni, să şi faci faţă (...). În România, primele două luni arată clar că economia s-a fragilizat, după doi ani de zile în care a mers bine. Cumva, execuţia arată că au fost luate câteva decizii la începutul anului care ne-au prins pe picior greşit în faţa acestei crize pe care o vedem acum”, a declarat Florin Cîţu.

Preşedintele Senatului a mai anunţat că plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a fost convocat luni şi nu marţi, aşa cum se anunţase iniţial. Parlamentarii vor adopta o declaraţie pe tema războiului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici