Florin Cîţu trimite Corpul de control la Ministerul Economiei

Premierul Florin Cîţu a anunţat vineri că va trimite Corpul de control la Ministerul Economiei pentru a se asigura că „banii pentru IMM-uri ajung la firmele care au cea mai mare nevoie”.

1414 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu trimite Corpul de control la Ministerul Economiei

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a decizia de a trimite Corpul de control al prim-ministrului a fost luată după o discuţie cu ministrul Economiei, pe tema granturilor acordate IMM-urilor.

„După o discuţie cu ministrul Economiei, despre Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri), am decis că este imperios să se facă o investigaţie de către Corpul de Control al Prim-Ministrului. Vreau să mă asigur că aceşti bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcţie de criteriile obiective prestabilite”, a scris pe Facebook Florin Cîţu.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a spus, vineri dimineaţa, că Măsura 3 de ajutor de stat nu îşi atinge scopul pentru care a fost creată.

„Din cei 27.736 de aplicanţi, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanţate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanţate. Dintre acestea, 1.807 finanţează imobile. Practic mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă Covid, şi ajunge să finanţeze cumpărări de apartamente”, a scris ministrul pe Facebook.

Acesta susţine că a încercat să rezolve cât mai multe probleme legate de aceste scheme de ajutor de stat.

„De la blocaje în evaluare, la găsit finanţare pentru ele. Pentru toate cele 3 măsuri, a trebuit să reparăm maşina din mers. Am reuşit să găsim şi finanţare, graţie ministrului Cristian Ghinea. Am reuşit să creştem ritmul de procesare pe M2 de 7 ori. M1 avem toată intenţia să-l refacem, de data asta cu cei care au fost omişi prima dată. De când am venit în minister, am zis că voi asigura continuitatea măsurilor deja începute în ideea că nimeni nu trebuie să sufere din cauza schimbării guvernului. Cu cifrele acestea însă ne dăm seama că măsura nu îşi atinge scopul. Am discutat cu premierul soluţii”, a mai scris Năsui pe reţeaua de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici