Florin Iordache: Ar trebui un moment zero în care să se discute despre amnistie şi graţiere

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, vineri, la Parlament, că, din punctul său de vedere, ar trebui să existe un „moment zero în care să se discute despre amnistie şi graţiere”, adăugând că nu ştie dacă va fi luată o decizie în acest sens în CEX PSD de duminică.

173 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache: Ar trebui un moment zero în care să se discute despre amnistie şi graţiere

Florin Iordache: Ar trebui un moment zero în care să se discute despre amnistie şi graţiere

„După CEX vom vedea dacă se discută sau nu (OUG pe amnistie şi graţiere n.r.). Eu vă spun după CEX. Nu ştiu acum ce se va discuta. În acest moment, sunt mai multe proiecte. Eu nu am văzut în CEX în acest moment discuţia despre administie şi graţiere. (...) Fără îndoială în CEX se poate discuta orice fel de problemă, fie că discutăm de legea peniilor, fie că discutăm de o astfel de ordonanţă. (..) Aşa cum ştiţi eu am fost promotorul unei legi care vizează amnistia şi graţierea. Este o lege care stă de doi ani în Parlament: Eu personal am spus că ar trebuii un moment zero în care să se discute despre amnistie şi graţiere. (...) La anumite legi importante cum este şi aceasta trebuie şi o decizie în CEX. Nu ştiu dacă se va lua în acest CEX.”, a decalarat Florin Iordache întrebat dacă va susţine emiterea unei OUG pe amnistie şi graţiere în cazul în care va exista o astfel de propunere în CEX-ul PSD de duminică.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că exclude să fie dată o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, până la finalul anului, spunând că nu are pe masă acest act normativ şi nu a discutat cu nimeni despre acest proiect.

"Nu avem aşa ceva pe ordinea de zi, nu am aşa ceva pe masa guvernului.(...) În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva. Nu am avut o discuţie, deci nu pot să vă spun. Eu nu ştiu dacă se impune o discuţie", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată punctual dacă exclude o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, până la finalul anului, premierul a spus: "Da (...) V-am spus că nu am pe masă acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie şi graţiere".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la Bruxelles, că o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea nu este un act de clemenţă pe care "şi-l doresc doar unii".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici