Frunzăverde propune ca PDL să se numească Partidul Popular, iar sigla să fie o inimă

Vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, că a propus ca formaţiunea să se numească Partidul Popular, să preia inclusiv sigla reprezentând o inimă, iar deciziile partidului să fie luate de Colegiul Director.

30 afișări
Imaginea articolului Frunzăverde propune ca PDL să se numească Partidul Popular, iar sigla să fie o inimă

Frunzăverde propune ca PDL să se numească Partidul Popular, iar sigla să fie o inimă (Imagine: Boxgdan Baraghin/Mediafax Foto)

Frunzăverde a precizat, înainte de şedinţa Comisiei pentru Statut a PDL, că la Braşov a fost o discuţie foarte serioasă privind reorganizarea partidului, menţionând că apar două variante. El a spus că a propus ca PDL să se numească Partidul Popular şi să preia inclusiv simbolistica şi sigla - inima (sigla grupului PPE din PE - n.r.), iar a doua propunere este ca PDL să rămână aşa cum este, afiliat la Partidul Popular European şi să păstreze sigla deţinută în acest moment (trandafirul - n.r.).

Frunzăverde a arătat că el a propus şi o nouă organizare a partidului, ca principalul for de conducere să fie Colegiul Director, iar Biroul Permanent să fie un for mai simplu, format din preşedinte, secretar general, vicepreşedinte. Potrivit lui Frunzăverde, deciziile în partid ar trebui să fie luate de Colegiul Director, care să se întrunească o dată pe lună.

El a spus că luni încep discuţiile în partid inclusiv referitoare la organizarea Congresului şi a arătat că alegerile trebuie să se desfăşoare de jos în sus.

Sigla Grupului PPE din Parlamentul European este o inimă albastră, având în interior un cerc format din stelele UE.

Potrivit actualului Statut al PDL, Colegiul Director Naţional (CDN) este organul de conducere a activităţii partidului în perioada dintre sedinţele CNC şi este format din membrii BPN, preşedinţii organizaţiilor interne de nivel naţional, preşedinţii organizaţiilor judeţene, preşedintele organizatiei municipiului Bucureşti şi preşedinţii organizaţiilor de sector.

Colegiul Director se întruneşte lunar sau ori de câte ori este nevoie, la convocarea preşedintelui partidului.

CDN are următoarele atribuţii: aprobă acţiunile politice curente ale partidului, precum şi modul de coordonare a programelor politice sectoriale, propuse de către BPN, aprobă iniţierea şi punerea în practică de către BPN a politicii de alianţe a partidului; propune Consiliului Naţional de Coordonare încheierea unor alianţe electorale politice şi/sau electorale, inclusiv cu liste comune, precum şi politica de coaliţie parlamentară şi/sau guvernamentală;

Colegiul mai are ca atribuţii aprobarea principiilor de bază şi a limitelor mandatelor de negociere politică pentru reprezentanţii partidului, la propunerea BPN, precum şi propunerea persoanei desemnate de BPN pentru formarea guvernului.

În plus, Colegiul analizează modul de transpunere în practică a politicii partidului în teritoriu şi hotărăşte direcţiile principale pe baza cărora îşi desfăsoară activitatea organizaţiile teritoriale, precum şi activitatea organizatorică în teritoriu, relaţiile organizaţiilor teritoriale cu BPN.

Comisia pentru modificarea Statutului PDL s-a întrunit, luni, pentru a discuta despre modificările care se vor aduce în organizarea partidului şi despre Congresul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici