Gafă la Bruxelles - Băsescu a trecut greşit data la semnarea pactului fiscal european: Ce atâta problemă cu semnătura, frate? E frumoasă, cu mulţi doi

Preşedintele Traian Băsescu a scris greşit data când a semnat, vineri, la Bruxelles, textul pactului fiscal european, el trecând luna a doua în loc de a treia. Băsescu a declarat că aceasta nu este o problemă, pentru că nu va fi contestată de UE, el menţionând, râzând, că semnătura este "frumoasă", având mulţi doi.

2141 afișări
Imaginea articolului Gafă la Bruxelles - Băsescu a trecut greşit data la semnarea pactului fiscal european: Ce atâta problemă cu semnătura, frate? E frumoasă, cu mulţi doi

Gafă la Bruxelles - Băsescu a trecut greşit data la semnarea pactului fiscal european: Ce atâta problemă cu semnătura, frate? E frumoasă, cu mulţi doi (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

"Aia e semnătura mea, frate! Ce atâta problemă cu semnătura, că nu o contestă nimeni la UE?", a spus, râzând, Băsescu.

Potrivit preşedintelui, este "foarte frumos" modul în care a semnat documentul - 02.02.2012 - pentru că "sunt foarte mulţi doi".

"E foarte frumos cum am scris data, că sunt mulţi doi", a spus preşedintele, râzând.

Preşedintele Traian Băsescu a scris greşit data când a semnat, vineri, la Bruxelles, textul pactului fiscal european, el trecând luna a doua în loc de a treia.

Preşedintele a semnat documentul, alături de liderii celorlalte 24 de state care au agreat documentul.

Din imaginile transmise din sala în care a fost semnat documentul rezultă că preşedintele Băsescu a scris, după semnătură, "02.02.2012".

Un număr de 25 state ale Uniunii Europene (UE), inclusiv România, dar fără Marea Britanie şi Cehia, au semnat, vineri, pactul fiscal european, care prevede în principal reglementări fiscale pentru echilibrarea bugetelor şi coordonarea politicii economice la nivel european.

Marea Britanie a decis să nu adopte pactul, întrucât nu a obţinut o serie de concesii pentru sectorul financiar.

De asemenea, Cehia a anunţat că nu va semna vineri pactul fiscal, întrucât nu consideră că acesta aduce îmbunătăţiri substanţiale faţă de reglementările existente. Cehia nu exclude însă posibilitatea de a se alătura la o dată ulterioră, a declarat premierul Petr Necas.

Pactul fiscal european va presupune un angajament din partea statelor participante la o guvernanţă fiscală solidă, introducerea unor prevederi de echilibrare a bugetului în Constituţie, consolidarea reglementărilor privind procedura de deficit excesiv prin automatizarea sancţiunilor şi transmiterea proiectelor de buget Comisiei Europene spre verificare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici