Geoană, Antonescu, Iohannis şi Ciuhandu vor semna în 1 decembrie "Parteneriatul pentru Timişoara"

Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis vor semna, în 1 decembrie, la Timişoara, alături de primarul municipiului, Gheorghe Ciuhandu, "Parteneriatul pentru Timişoara", un acord prin care Ciuhandu îl va sprijini în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pe candidatul PSD.

89 afișări
Imaginea articolului Geoană, Antonescu, Iohannis şi Ciuhandu vor semna în 1 decembrie "Parteneriatul pentru Timişoara"

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu (PNŢCD), a afirmat, joi seară, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Primăria Timişoara şi la care au participat liderul PSD Timiş, Ilie Sârbu, şi preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, că a decis să îl sprijine pe Mircea Geoană deoarece acesta i-a dat asigurări, în timpul ultimei vizite făcute la Timişoara, că "raporturile faţă de municipiu vor fi reconsiderate pozitiv".

"Am fost asigurat şi în discuţiile pe care le-am avut cu domnul Geoană că poziţia Timişoarei şi raporturile faţă de Timişoara vor fi reconsiderate în mod pozitiv", a spus Ciuhandu.

Ciuhandu a anunţat că a primit confirmarea, joi seară, că Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis vor veni, de Ziua României, la Timişoara.

"Am primit confirmarea că Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis vor veni, marţi, la Timişoara, pentru a semna, la Primărie, «Parteneriatul pentru Timişoara»", a spus Ciuhandu.

Edilul Timişoarei a afirmat că a cerut o intervenţie "masivă a autorităţilor centrale", atât în discuţiile cu Crin Antonescu, cât şi cu Mircea Geoană.

"Eu am avut discuţii şi cu domnul Geoană şi cu domnul Antonescu despre mai multe chestiuni legate de poziţia Timişoarei în context naţional - faptul că Timişoara este poarta spre vest a României, că este centru multicultural, că Timişoara, după Bucureşti, are contribuţia cea mai importantă la bugetul de stat, faptul că infrastructura în sine în zona Timişoarei a fost lăsată în delăsare, din multe puncte de vedere, faptul că multe dintre eforturile pe care le-am făcut au fost din forţe proprii şi am cerut o intervenţie masivă a autorităţilor centrale", a spus Ciuhandu.

De asemenea, Ciuhandu a spus că susţine această coaliţie şi din cauza faptului că PDL a decis, miercuri, să monteze pe una din clădirile din centrul Timişoarei un mash pe care se putea citi "Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Traian Băsescu - Garantat PDL", numele Ciuhandu făcând însă referire la consilierul Ovidiu Ciuhandu (PDL).

"Sunt foarte hotărât şi după întâmplările din ultimele zile, e prima dată de când sunt primar al Timişoarei când s-au întâmplat astfel de mizerii, cu mash-uri. PDL a decăzut într-un limbaj şi într-un mod de prezentare a luptei politice care nu are nimic de-a face cu lupta de idei. Devine o înfruntare fizică şi o chestiune de ameninţare. Deci sunt motive care m-au determinat să susţin acest proiect", a explicat Ciuhandu.

Primarul Timişoarei a afirmat că, prin susţinerea candidatului PSD la Preşedinţie, anumite proiecte în desfăşurare, cum ar fi reconstrucţia unui pasaj, extinderea pieţei de gros şi reabilitarea termică a blocurilor din municipiu vor primi susţinere la nivel central.

La rândul său, preşedintele PSD Timiş, Ilie Sârbu, a afirmat că, timp de 20 de ani, Timişoara a fost lăsată pe "planul doi", chiar şi în timpul guvernării PSD, iar prin această alianţă se doreşte o reparaţie a acestui fapt.

"Întotdeauna Timişoara, trebuie să spun lucrul acesta, şi atunci când noi am fost la guvernare, a fost lăsată pe planul doi. Acum dorim ca Timişoarei să i se dea ceea ce Timişoara, acum 20 de ani, a dat României şi românilor. Eu cred că nu facem altceva decât să reparăm ceea ce 20 de ani nu am fost în stare să facem", a spus Sârbu.

El a adăugat că această coaliţie va găsi soluţii, ceea ce preşedintele Traian Băsescu nu a reuşit vreme de cinci ani.

"Atunci când există înţelepciune, când există echilibru şi interes pentru comunitatea pe care o reprezintă, oamenii găsesc soluţii. Ceea ce nu a putut preşedintele Băsescu să găsească timp de cinci ani, nici când a fost la guvernare cu PNL, nici când a fost scurta guvernare pe care a avut-o cu noi. Atâta vreme cât eşti un om care dezbini, care desconsideri, un om care te baţi mereu cu trecutul, nu ai soluţii pentru prezent şi nici pentru viitor", a afirmat Sârbu.

La rândul său, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a afirmat că o coaliţie formată între PNŢCD, PNL, PSD şi FDGR a fost formată de un an şi jumătate în Timişoara, iar aceasta funcţionează "excelent".

Această coaliţie s-a format pe plan local, după alegerile locale din 2008, între PSD, PNL, PNŢCD şi FDGR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici