Un film cu preşedintele Băsescu lovind în faţă un copil a fost publicat pe internet - VIDEO

Cotidianul "Gardianul" a publicat, joi seară, o filmare în care preşedintele Băsescu apare lovindu-l cu dosul palmei în faţă pe un copil, în timpul unui miting electoral.

318 afișări
Imaginea articolului Un film cu preşedintele Băsescu lovind  în faţă un copil a fost publicat pe internet - VIDEO

Traian Băsescu în timpul campaniei electorale din noiembrie 2004 (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Cu o zi înaintea publicării acesteia, omul de afaceri Dinu Patriciu declara că acţiunea s-a petrecut în timpul campaniei electorale din anul 2004, într-un miting electoral la Ploieşti, şi că a văzut personal incidentul. Omul de afaceri spunea că reacţia lui Băsescu a fost determinată de faptul că băieţelul ar fi strigat "din greşeală Trăiască Iliescu!".

În imaginile publicate, joi, de Gardianul, apare o femeie care, ţipând, încearcă să treacă de gărzile de corp ale lui Băsescu şi să ajungă la scenă pentru a-i înmâna acestuia un memoriu.

"Domnule Traian Băsescu, vă rog foarte mult luaţi acest memoriu! Nu mi se face dreptate în Ploieştiul ăsta!", se aude femeia strigându-i actualului preşedinte, pe atunci candidat al Alianţei "Dreptate şi Adevăr" pentru funcţia de şef de stat.

Băsescu se apropie de marginea scenei şi întinde mâna pentru a primi de la femeie mai multe coli făcute sul.

Femeia continuă şi-i spune actualului şef de stat: "Sunt disperată. M-am ales cu un copil handicapat".

Ea îi cere insistent preşedintelui ajutorul, vorbind despre o evaluare, probabil referitoare la o recalculare a unor ajutoare sociale. Băsescu se apleacă pentru a o auzi şi, după ce-i ascultă solicitările, fără însă a se uita la ea, ci la o altă persoană care îi spunea şi aceasta ceva, spune "Bine doamnă".

Lângă femeie, la marginea scenei se află şi un copil care, din imagini, nu pare a avea mai mult de 12-13 ani.

În imagini nu se vede clar şi nu se distinge nici sonor dacă acesta a spus ceva sau doar a urmărit atent discuţia femeii cu Băsescu. La un moment dat, actualul preşedinte, cu mâna întinsă în faţă, înspre femeia care-i cerea ajutorul, îşi mută privirea asupra copilului şi îl loveşte pe acesta cu dosul palmei peste faţă. Copilul se retrage câţiva centimetri şi apoi râde la cel care l-a agresat.

Înregistrarea, care are doar 18 secunde, se termină cu uralele susţinătorilor lui Băsescu, la revenirea acestuia pe scenă.

Imaginile au fost difuzate de postul de televiziune Antena 3, în timpul unei emisiuni în care era invitat Ion Iliescu. Simultan, preşedintele Băsescu era invitat într-o emisiune la Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici