Geoană: Bravo celor din PDL care ies din rând şi aleg să voteze cu poporul

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni seară, la Antena 3, că e convins că sunt şi alţi parlamentari din arcul puterii care vor vota moţiunea cu conştiinţa şi nu cu carnetul de partid, spunând "bravo lor" despre deputaţii PDL care ies din rând, cum este Teo Trandafir.

13 afișări
Imaginea articolului Geoană: Bravo celor din PDL care ies din rând şi aleg să voteze cu poporul

Geoană: Bravo celor din PDL care ies din rând şi aleg să voteze cu poporul (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Să sperăm că mâine (marţi-nr), la moţiunea de cenzură, vom avea un vot în care conştiinţa celor din arcul majoritar să conteze mai mult decât instrucţiunile de vot. Dar este clar că în acest moment puterea exercită o presiune fantastică la adresa propriilor parlamentari. Cei care ies din rând şi aleg să voteze alături de popor "bravo lor" şi doamnei Teo Trandafir", a susţinut Mircea Geoană la Antena 3.

El a subliniat că nici nu îl miră într-un fel gestul lui Teo Trandafir, lăsând la o parte faptul că a candidat pentru PDL, pentru că "arată că până la urmă e un om de calitate şi un om curajos şi onest".

La remarca potrivit căreia Trandafir şi-ar răscumpăra astfel nişte greşeli, Geoană a replicat: "Poate că-şi răscumpără nişte greşeli mai vechi, poate să regretă că a intrat în această formaţiune politică".

"Cine ştie? Eu nu am cum să salut un gest până la urmă de onorabilitate şi sunt convins că sunt şi alţi parlamentari din arcul puterii care mâine (marţi-n.r.) vor vota cu conştiinţa şi nu cu carnetul de partid", a conchis Geoană.

Deputatul PDL Daniel Oajdea a anunţat oficial, duminică, după o dezbatere pe care a avut-o cu cetăţenii din colegiul său electoral din Iaşi, că va vota moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie. BPN al PDL a decis, luni, să propună excluderea acestuia din partid.

Deputatul PDL Teo Trandafir a declarat, luni, pentru "Gândul", că va vota, marţi, moţiunea de cenzură pentru că nu poate susţine reducerea pensiilor.

Deputatul Uniunii Bulgare din Banat Niculae Mircovici a declarat, luni seară, la Antena 3, că va vota pentru moţiunea de cenzură, deşi deputaţii din grupul minorităţilor nu au votat niciodată moţiuni, precizând că nu poate fi de acord sub nicio formă cu măsurile Guvernului Boc.

Senatorul PDL Georgică Severin a declarat, pe 7 iunie, pentru MEDIAFAX, că va vota moţiunea de cenzură, nemulţumit de faptul că Guvernul nu a acceptat în pachetul de măsuri asumate prevederi referitoare la zona economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici