Geoană crede că vor fi folosite "tertipuri de supraveghere a votului"

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat marţi că, în opinia sa, la şedinţa comună a Parlamentului în care va fi votată moţiunea de cenzură vor fi folosite "tertipuri de supraveghere a votului".

18 afișări
Imaginea articolului Geoană crede că vor fi folosite "tertipuri de supraveghere a votului"

Geoană crede că vor fi folosite "tertipuri de supraveghere a votului" (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

El a menţionat că a urmărit incidentele de la Camera Deputaţilor şi s-a declarat "absolut blocat şi şocat de atmosfera de violenţă şi de lipsă de minimă decenţă" manifestată sub cupola Parlamentului României.

"Şi aşa parlamentarii, şi aşa clasa politică şi Parlamentul sunt văzuţi prost de către opinia publică. Astfel de spectacole sunt absolut deplasate şi cotraproductive", a apreciat senatorul social-democrat.

Întrebat despre măsurile excepţionale de securitate luate de SPP cu ocazia dezbateri moţiunii, el a dat asigurări că accesul publicului la lucrări, de la balcoane, nu va fi îngrădit iar accesul presei nu va fi restricţionat.

"Din punctul meu de vedere, voi conduce această şedinţă de plen (...) voi asigura toate condiţiile ca accesul pblicului la tribunele destinate publicului pentru acestă moţiune de cenzură, accesul nerestricţionat al presei şi exercitarea meseriei de jurnalist în condiţii normale să fie respectate", a spus Mircea Geoană.

Şedinţa de luni a plenului Camerei Deputaţilor, la finalul căreia Mircea Ştefan Minea a fost desemnat judecător la CC, a fost o premieră în politica românească de după 1990: deputaţii puterii şi ai opoziţiei s-au îmbrâncit, şi-au adresat injurii şi au încercat, fizic, să se împiedice să voteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici